5 trucuri istețe prin intermediul cărora poți evita să îti fie ridicată mașina de pe stradă

Stii cât te costă de fapt să îți recuperezi mașina de la o firmă de ridicări? Te costă aproximativ 1000 de lei.  Mai jos vă prezentăm câteva trucuri prin intermediul cărora poți evita să îți fie ridicată mașina de pe stradă.

trucuri-cum-eviti-ridicare-auto

În Capitală sunt în jur de 1.217.000 de mașini, ai căror șoferi trebuie să se descurce cu doar 450.000 locuri de parcare existente. Începând cu anul 2007, în loc să facă locuri de parcare, primariile de sector au început să ridice mașinile care erau parcate neregulamentar, cerând șoferului proprietar o taxă multipla: taxa pentru ridicare, taxa pentru transport, plus taxa pentru depozitarea autovehiculului, astfel că suma totală poate ajunge la aproximativ 200 de euro.

masini-ridicate-ilegal-de-firmele-de-ridicati

Bineînțeles că toți banii aceștia nu se duc spre primării, bani care ar putea fi investiți ulterior în crearea de noi locuri de parcare. Dimpotrivă, sunt destul de rare situațiile în care primăriile încasează ceva, majoritatea banilor ajungând exclusiv la firmele de ridicări auto ale baieților deștepți.

Pe lângă taxa plătită către firma care a ridicat mașina, șoferul mai este nevoit să plătească și amenzile date de Poliția Rutieră.

Citeste pe Time TV si: Cât te costă ridicarea maşinii în Bucureşti şi de unde o poţi recupera

Iată ce poți să faci:

1. Înainte de toate, este indicat să parchezi corect! Atât timp cât mașina este parcată regulamentar și nu reprezintă un obstacol pentru trafic, nicio firmă de ridicări de mașini nu are dreptul să se atingă de autoturismul tău. Cel puțin nu din punct de vedere legal.

2. Dacă ești lângă mașină atunci când poliția a pus ochii pe ea, urca-te la volan și nu coborî sub nicio formă. După îndelungate negocieri, plătesti doar amenda, deci ieși mult mai ieftin.

3. Poți împiedica legal ridicarea dacă se găsește o persoană care să stea lângă mașină pentru a-i spune polițistului că urmează să vii la mașină. Astfel, plătești doar amendă, nu și taxele de recuperare.

4. Pune pe bordul mașinii un pahar cu lichid (apă, cafea, suc). Dacă, în timpul ridicării, paharul se varsă, este posibil să provoace daune, iar angajații firmei nu își bat capul cu asemenea complicații.

5. Încearcă să parchezi aproape de un stâlp (1 cm) ori sub un copac, angajații firmei pot provoca daune mașinii și evită ridicarea ei.

Citeste pe Time TV si: Forma finală de calcul a timbrului de mediu perceput la înmatricularea maşinilor, avizată de Guvern

Social

Arhiva stiri