Gala Oscarurilor, premierea celor „politically corect”

gala-oscarurilor-time-tv

A trecut si cea mai trambitata gala, in ultimul timp, cea a Oscarurilor, pe care unii au asteptat-o cu emotie, altii cu nerabdare pentru a aduna lacom, barfe, critici si carcoteli. Cu ce ne incalzeste pe noi, gala premiilor Academiei Americane de Film? Cu nimic, in particular, dar e un eveniment grandios care implica un domeniu universal, devenit extrem de important pentru oameni, filmul.

De ce ne place totusi asa de mult? Probabil pentru ca ne gadila ochii, excita imaginatia, oglindeste sentimente, povesti, ganduri. Americanii au o adevarata pasiune pentru povesti spumoase, siropoase, emotionale, bipolare, dramatice, lacrimogene, superficiale, patriotice sau flatante. Toate se aduna in spatele statuetei cavalerului auriu care sta drept si mandru. Europa, de pe malul celalalt al Atlanticului adora sa critice, defect al varstei inaintate, probabil.

Gala Oscarurilor aduna intr-o singura seara atat hibe, moravuri, convingeri, snobism, trufie, barfe, ironii si invidii, cat si talent, frumusete, grandoare, emotii si zambete mimate sau simtite. Scena in care acest amalgam de defecte si calitati umane isi dau spectacolul e covorul rosu, martor tacut si supus al unei sarade de-o seara.

stralucire-oscar-time-tv
Primeaza bineinteles stralucirea a caror standarde se ridica de la an la an. In spatele acestei straluciri se desfasoara un spectacol diferit. Multi critici, atat americani, cat si europeni, considera ca editia Oscarurilor de anul acesta a fost influentata si mai mult politic. Apoi, ca au fost introduse in cursa pentru premii filme mediocre si actori slabi, in defavoarea altor pelicule foarte bune, dar care nu elogiau atat de mult America. The Master, in regia lui Paul Thomas Anderson (cunoscut si pentru filmul There will be Blood), este un astfel de exemplu.

glume-oscar-time-tv
Desi multi adora conspiratia, critica si contestatia, la urma urmei, ce se intampla in spatele cortinei grele si groase, nu ne priveste prea mult si nici nu e chiar asa de greu de ghicit. Scena e pentru majoritate, iar actorii, responsabilii de PR, managment, decor, lumini, scenografie si altele isi fac treaba cu frenezie. Premierile, ca si filmele sunt pe placul oamenilor, asa ca bunul si batranul Oscar va face valva de fiecare data.

Geanina S.

Cititi pe TimeTV si castigatorii editiei Oscarurilor 2013:

Argo a luat Oscar!

OSCAR 2013 Lista filmelor care au câștigat / FOTO și VIDEO HD

Social

Arhiva stiri