Stagiunea Viva la Guitarra – concerte cu intrarea liberă

 

Stagiunea extraordinară Viva la Guitarra continuă miercuri, 27 februarie la ora 19, cu al doilea recital de chitară clasică, la sala Auditorium a Institutului Cervantes  din București (Bd. Regina Elisabeta 38).

vivalaguitarra2-Viva la Guitarra

Olivia Iancu și Claudiu Lobonț vor susține ”Concierto de sol y luna”, din repertoriu fac parte compoziții semnate de:  Manuel de Falla,  Santiago de Murcia, Joaquín Rodrigo și Antonio Soler.

Ambii artiști sunt doctoranzi la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti (UNMB) și au o bogată experiență concertistică.

 

Muzica spaniolă și latino-americană  încântă publicul la Institutul Cervantes în perioada ianuarie- iunie, în fiecare ultimă zi de miercuri a lunii.

Intrarea este  liberă, în limita a 126 de locuri disponibile. Se recomanda rezervare prin email, la adresa cult3buc@cervantes.es

Programul concertelor:

  •  27 februarie, ora 19 – Concierto de sol y luna, recital Olivia Iancu şi Claudiu Lobonţ
  • 27 martie, ora 19 – Consonancias del tiempo, recital Cătălin Ştefănescu Pătraşcu
  •  24 aprilie, ora 19 – Alma Andaluza, recital Pilar Diaz Romero şi Tiberiu Gogoanţă
  •  29 mai, ora 19 – Caminos del Barrocco, recital al lui Maxim Belciug şi Pilar Diaz Romero
  •  26 iunie, ora 19 – Puertos Lejanos, recital susţinut de Olivia Iancu şi Claudiu Lobonţ.

Stagiunea Viva la Guitarra a debutat pe 30 ianuarie cu recitalul „Folia de Espana” al lui Maxim Belciug, care  la cererea publicului s-a ținut si pe 31 ianuarie.

 

Evenimentul este organizat de asociația Kitarodia în parteneriat cu Institutul Cervantes  și cu sprijinul fabricii de instrumente muzicale  Hora SA din Reghin.

Asociaţia Culturală Kitarodia s-a implicat  în ultimii ani,  în promovarea muzicii si a chitarei clasice. În 2012 a organizat Nocturnele Baroce și  Hibernalul de Chitară, ajuns la cea de-a patra ediție.

Sursa: epochtimes-romania.com

 

Elena IP

Citește pe Time TV și:

Interviu cu Silvan Stâncel – Emoții în ritmuri de flamenco, special pentru Time TV.ro
Ovidiu Scridon – ”Portretul unui gând”

 

Social

Arhiva stiri