Percheziții fără precedent la membrii clanurilor Cămătariilor şi Sportivilor

Clanurile interlope din Capitală au fost luate cu asalt în această dimineaţă! Procurorii DIICOT au efectuat peste 100 de percheziţii la domiciliile mai multor indivizi, într-o acţiune de amploare, menită să destructureze grupuri infracţionale. Operaţiunea a vizat două din cele mai importante clanuri interlope din Bucureştia, clanurile Cămătariilor şi Sportivilor, grupări specializate în săvârşirea infracţiunilor de violenţă.

Cămătariilor-şi-Sportivilor

Principalii învinuiţi sunt liderii celor două grupări. Balint Ion, zis “Nuţu Cămătaru” şi Balint Vasile zis “Sile Cămătaru” ”, respectiv Nica Robert Florin zis “Nica” şi Roşca Radu Cristian zis “Roşca. Activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 – 2012, între membrii celor două clanuri rivale, Cămătarii şi Sportivii, au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc. Totul, pentru asigurarea supremaţiei la nivel infracţional în Bucureşti. De asemenea, potrivit procurorilor D.I.I.C.O.T, interlopii au recurs la violenţă pentru recuperarea unor sume de bani restante sau pentru obţinerea unor taxe de protecţie.

Citeste pe Time TV si: Clanul Sportivilor din nou în atenția procurorilor

Purtator de cuvant al Birigada Speciala de interventie a jandarmenriei romane Dragos Craciun a declarat ca : Avem actiuni in desfasurare cu diicot si brigada de combatere a crimei organizate, intradevar este o actiune de mare amploare.

67 de persoane sunt cercetate de autorităţi. Acestea sunt cercetate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice. 80 de persoane sunt audiat de DIICOT în acest caz.

Citeste pe Time TV si: Clanul Sportivilor, Frații Cămătaru, Clanul Butoane – petrecere REVELION

Social

Arhiva stiri