Google Glass revoluționează mediul IT. Ai tot internetul cât ai clipi din ochi

Cine a spus că pentru a avea acces la mail sau reţele de socializare ai nevoie de calculator, tabletă sau telefon? Specialiştii Google au demonstrat că pentru toate acestea e nevoie doar de o pereche de ochelari. Ce-i drept unii inteligenţi, destinaţi persoanelor creative şi oamenilor de afaceri.

ochelari-inteligenti-google

Google trece la nivelul următor. A prezentat ochelarii „Google Glass” capabili sa faca poze şi sa se conecteze pe rețele sociale. Într-un filmuleț postat pe YouTube, gigantul IT a demonstrat ce ştie să facă această tehnologie şi a dezvăluit interfaţa care apare înaintea ochilor utilizatorului. Ochelarii permit purtatorului să rămână în legătura cu lumea virtuală în timp ce se distrează în aer liber la ski călărie sau skydiving.

Rocky Agrawal, analist, declară că este un produs de ultimă generaţie. Acesta testează ultimele inovaţii în materie de recunoaştere a vocii, imaginii dar şi cea mai nouă tehnologie pentru bateri şi comunicare inteligentă. Este încă la stadiul de proiect, nu cred că produsul este gata să fie scos pe piaţă.

Google şi-a propus să scoată Google Glass pe piaţa abia în 2014 iar specialiştii cred că celebrii ochelari vor înregistra unul dintre cele mai mari succese în domeniul IT, din ultimii ani. Vor putea îndeplini sarcinile unui smartphone dar în acelaşi timp vor putea răspunde la comenzi vocale în loc de touchscreen. Toate aceste informații apar pe un pătrat mic, transparent, amplasat în partea dreapta a campului vizual al purtătorului.

Mike Liedtke, specialist tehnologie, spune că acest nou produs va crea o nouă tendinţă în societate. Oamenii vor vedea că ceilalţi poartă ochelarii Google Glass şi vor şti că pot face fotografii cu ei sau filmuleţe. Asta i-ar putea înspăimânta.

Recent, Sergey Brin, co-fondatorul Google, a fost vazut la metrou testand noul produs, care ar putea costa in jur de 1.500 de dolari.

Citeste pe Time TV si: Foto spion cu noile terminale iPhone 5s si iPhone 6

Social

Arhiva stiri