Cum sa ne pictam viata in culori

Ati auzit de CROMOTERAPIE? Este terapia prin culori. Cercetatorii au ajuns la o concluzie foarte importanta, culorile ne pot schimba fluxul energetic, starea de spirit si ne pot inbunatati considerabil sanatatea. Functioneaza pe principiul luminii, opticii si al fenomenelor electromagnetice.

cromoterapie-viata-in-culori

Viata in culori

Nu ati observat ca in momentul in care este soare si frumos afara avem o stare de spirit foarte buna? Intr-o zi innorata si ploioasa nu avem chef de nimic, acesta este si mecanismul culorilor.

Exista tratamente speciale cu lumina difuza, colorata, care poate fi aplicata pe intreg corpul, localizata pe anumite organe, la nivel vizual, maini, picioare, incheieturi, practic oriunde.

Prescrierea se face intr-o multitudine de afectiuni, dar mai ales in urmatoarele cazuri: oboseala, depresie, tulburari de atentie, insomnii, obezitate, imbatranirea prematura a pielii, dureri de cap, deficiente de imunitate, probleme articulare, rani etc.

Ce mi se pare fascinant, este ca aceasta terapie nu este una moderna, din contra, apartine vremii ancestrale, o multime de civilizatii foloseau culorile in diagnosticare si terapie. Fiecare culoare emite o vibratie specifica influentand celulele vii, iar corpul uman le receptioneaza si, cu ajutorul lor, se vindeca si se regenereaza.

Anumite culori, cum ar fi cele calde, intensifica fluxul energetic si tonifica tesuturile, pe cand cele reci incetinesc aceste procese. Culorile neutre dreneaza si curata foarte bine energia, iar culorile mixte sunt cicatrizante, regenerante si nutritive.

O sedinta de cromoterapie consta in focalizarea razelor de lumina colorata cu ajutorul unor proiectoare puternice. Lumina se poate proiecta pe punctele de acupunctura, punctele de reflexologie sau pe o anumita portiune a corpului. Altii in schimb prefera baile de culoare sau iradieri ale ochilor.

Acum va voi expune cateva lucruri despre simbolistica culorilor :

Rosu

Este o culoare foarte puternică, asociată adesea cu focul sau căldura. Această culoare este foarte potrivită pentru stările de moleşeală, oboseală, depresie, tulburări respiratorii, anemii sau dureri reumatice.

ROZ

Derivat al culorii de foc, rozul este un bun stimulent cardiac şi diuretic. Ajută, de asemenea, la armonizarea emoţiilor.

PORTOCALIU

Culoare tonică, ne ajută foarte mult la învăţat, în lupta cu decepţiile, ameliorează ipohondria, stresul şi demenţa.

GALBEN

Această culoare are impact asupra sistemului nervos central, ameliorează problemele digestive, creează un tonus ridicat şi un bun autocontrol. De asemenea, este foarte eficient şi în cazul migrenelor.

VERDE

Culoare primăvăratecă, verdele ne revigoreză organismul şi energiile. Acesta reduce stresul, ne deschide psihicul şi corpul, combate durerile de cap şi insomniile.

ALBASTRU

Nuanţa albastră are o mare influenţă în ceea ce priveşte gândurile noastre, având capacitatea de a ne deshide mintea către nou, inovaţie sau către spiritualitate. O culoare ce ne duce cu gândul la cerul senin din timpul verii sau la valurile mării, albastrul este o culoare de linişteşte, reface imunitatea scăzută, combate durerile, greţurile sau insomniile.

INDIGO

Este o culoare eficientă în terapia contra migrenelor. Stimulatoare a glandei tiroide, aceasta ajută şi la purificarea sistemului circulator.

VIOLET

Este o culoare ce are propietatea de a ne calma profund, de a înlătura fricile, de a stopa agresivitatea, dar şi de a stimula reveriile. Violetul este asociat ideii de purificare, stimulând, astfel intuiţia spirituală.

un articol de Monica – Ioana Marinescu

Mai puteti citi pe Time TV si: Yachting:Jurnalul unui VELIST. Inconjurul pamantului cu yachtul

Social

Arhiva stiri