Muzeul Culturii Romilor în București

muzeul-culturii-romilor-tigani-2013-time-tv-romania-bucuresti

Romii vor avea Muzeul Culturii Romilor în București. Câteva ONG-uri, cu sprijinul Guvernului şi al mai multor personalităţi au lansat astăzi proiectul, care va fi construit în Bucureşti şi va fi gata la vara. Atunci va intra şi în circuitul turistic şi va permite, prin intermediul unor tehnologii de ultimă oră, un contact special cu istoria şi evoluţia romilor din ţara noastră.

Muzeul Culturii Romilor va fi un pas important în procesul de integrare socială a romilor. Cel puţin aşa speră autorităţile.

Primăria Sectorului 6 va pune la dispoziţie un teren, pe care va fi amplasat muzeul. Potrivit unor surse, amplasarea va fi pe Bulevardul Vasile Milea din Bucureşti, unde în prezent este un parc. Construcţia modulară, de aproximativ 1.500 de metri pătraţi, va fi ridicată până în luna mai, iar costurile totale se ridică la aproape un milion de euro, bani care vor veni în special din donaţii.

muzeul-culturii-romilor-tigani-2013-time-tv-romania-bucuresti

Cu ajutorul tehnologiilor de ultimă oră, curioşii vor putea afla istoria romilor în România şi le vor cunoaşte obiceiurile şi meşteşugurile.

În prezent, în România trăiesc aproape două milioane de romi, neoficial. Oficial, numărul lor este mult mai mic. Însă nimeni nu ştie cifrele exacte, pentru că mulţi se declară români.

Proiectul Muzeul Culturii Romilor a fost lansat cu ocazia împlinirii a 157 de ani de la abolirea sclaviei romilor. Mai multe personalităţi susţin iniţiativa ONG-urilor, iar o scrisoare de apreciere a fost trimisă şi de premierul României, Victor Ponta.

Doresc să asigur întreaga comunitate romă de sprijinul Guvernului în organizarea şi desfăşurarea iniţiativelor ce au drept scop dezvoltarea comunitară. Vă felicit şi vă încurajez în demersurile pe care le iniţiaţi, cum este cel al deschiderii unui Muzeu al Culturii Romilor.„, a declarat premierul României, Victor Ponta.

muzeul-culturii-romilor-tigani-2013-time-tv-romania-bucuresti

Muzeul Culturii Romilor va intra din această vară în circuitul turistic, pentru a le oferi şi străinilor care vin în România ocazia de a intra în contact cu istoria şi particularităţile romilor.

Social

Arhiva stiri