Festivalul Olimpic al Tineretului European – proba de snowboard

ski-snowboard-concurs-festivalul-olimpic-al-tineretului-european-2013-brasov-predeal-cheile-gradistei-romania-time-tv-

Cea de-a doua zi din cadrul evenimentului Festivalul Olimpic al Tineretului European continuă cu proba de snowboard. După ce luni Predealul a găzduit competiţia de schi fond, astăzi (marţi) au loc întrecerile la snowboard.

Peste 90 de tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani vor concura la proba de snowboard în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, organizat zilele acestea în judeţul Braşov. Pe pârtia de la Clăbucet din Predeal se vor întrece 53 de băieţi şi 38 de fete din 22 de ţări. România va fi reprezentată la această disciplină de patru sportivi: Luana Cherecheş, Peter Almasi, Bogdan Nan şi Ionuţ Ungureanu.

La eveniment va participa şi primarul oraşului Predeal, Liviu Cocoş, care a coordonat şi monitorizat îndeaproape şi proba de schi fond. Edilul staţiunii precizează că este un lucru extrem de important că România organizează cea mai importantă competiţie sportivă din ultimii 30 de ani. Recunoaşte însă că, să te înhami la un asemenea proiect nu este tocmai uşor.

ski-snowboard-concurs-festivalul-olimpic-al-tineretului-european-2013-brasov-predeal-cheile-gradistei-romania-time-tv-

La acest proiect se lucrează de foarte mult timp, aș putea spune că din 2008 acest proiect a început să prindă contur . Primaria orașului Predeal a fost la un moment dat chiar organizatoarea , la Predeal trebuia să aibă loc Satul Olimpic , însă în timp a suferit modificări. Pentru noi este o onoare să fim parteneri la acest festival mai ales că nu s-a mai organizat un asemenea eveniment de peste 30 de ani in Romania.„,a declarat Liviu Cocoş, primarul oraşului Predeal.

Snowboardul este unul dintre cele mai tinere sporturi de iarnă care se desfășoară pe zăpadă. Prima competiție s-a desfășurat în America în anul 1983. Snowboardul a devenit sport olimpic abia din 1998, la Olimpiada de la Nagano.

Pârtiile de la Clăbucet sunt unele din cele mai cunoscute din ţară şi sunt frecventate de turişti de toate vârstele, începători dar şi profesionişti.

Social

Arhiva stiri