Schelete de URIAȘI descoperite în toată lumea / FOTO

MISTERELE URIAȘILOR – episodul 3 – Schelete de uriași și în România!

Am mai scris pe TimeTV despre schelete de uriași descoperite în toată lumea, inclusiv în România, în Bucegi și-n alte locuri.

Articole similare: Misterele URIASILOR din Romania si India / VIDEO si FOTO schelete de uriasi

Astăzi ne-am gândit să facem o galerie FOTO cu poze ale scheletelor de pe întreg mapamondul.

Articole similare: Schelete de uriași în România – vino să afli povestea lor / VIDEO

În Romania, schelete de uriaşi au mai fost descoperite la Polovragi, la Cetăţeni (2005), sub mănăstirea Negru Vodă, personaj despre care se spune că avea el însuşi o statură impunătoare şi că îşi ţinea consfătuirile cu căpitanii pe “scaunele” domneşti săpate în stâncă la Scăieni.

Şi în Pantelimon – Lebada, în octombrie 1989, au fost scoase din pământ 20 de schelete de uriaşi, dar în niciunul dintre cazuri cercetările nu au fost continuate.

Ţara Haţegului este şi ea plină de legende despre uriaşi. Se spune că în zonă două fete de uriaşi au ridicat cetăţi, una la Deva, una pe vârful muntelui Retezat.

Cum cea de pe munte era mult mai frumoasă, cealalată fată de uriaş s-a supăart şi a aruncat cu un fier de plug, distrugând cetatea “rivalei” sale şi retezând, totodată, şi vârful muntelui despre care se spune că atunci şi-a primit şi numele.

La începutul secolului al XX-lea, în depresiunea dintre Petroşani şi Deva s-au găsit câteva schelete despre care s-a crezut că aparţineau uriaşilor.

Baronul ungur Franz Nopcsa, care studiase ştiinţele naturale la Viena, a fost interesat de descoperiri şi a cercetat oasele găsite de ţărani, însă a stabilit că acestea aparţineau însă unor dinozauri pitici.

Mai jos aveți galeria FOTO, enjoy:

schelete de uriași

Schelete de uriași în România

uriasii-de-la-argedava

Uriașii de la Argedava

schelete-de-uriasi

Schelete de Uriași

Mai puteți citi și alte articole interesante din categoria CULTURAL: http://timetv.ro/cultural/

uriasi

Uriași

Schelete de Uriasi in Romania

Schelete de Uriași în România

Schelete-de-uriasi-in-mare

Schelete de uriași în mare

uriasii-din-bucegi uriasii-din-india

schelete-de-uriasi-33 schelete-de-uriasi-32 schelete-de-uriasi-31 schelete-de-uriasi-30 schelete-de-uriasi-29 schelete-de-uriasi-28 schelete-de-uriasi-27 schelete-de-uriasi-26 schelete-de-uriasi-25 schelete-de-uriasi-24 schelete-de-uriasi-23 schelete-de-uriasi-22 schelet-de-urias schelete-de-uriasi-din-toata-lumea2 schelete-de-uriasi-din-toata-lumea

Dragos Sandulache – StyleTime.ro

Social

Arhiva stiri