Atentie! Ai credite neplatite? Politia te executa silit in trafic conform Cod de Procedura Civila

Atentie incepand cu data de 15 februarie, intra in vigoare noul Cod de Procedura Civila, politia te executa silit in trafic.

Politia-te-executa-silit-in-trafic-masini
Politistii rutieri vor fi „implicati” în litigiile dintre executori şi debitori. Conform noului Cod de Procedura Civila, oamenii legii vor opri in trafic autoturismele aflate în executare silita şi vor ridica actele acestora pentru a ajuta creditorii sa recupereze banii.

Astfel, in cazul unui autovehicul executat silit, exista posibilitatea ca politistii sa identifice vehiculul in trafic si sa ridice cartea de identitatea si certificatul de inmatriculare al acestuia. In situatii speciale, se poate chiar sechestra vehiculul. Indiferent de caz, soferul va primi o copie a documentelor.

Mai puteti citi pe Time si: Totul despre noua TAXĂ AUTO 2013: Cum se plăteşte TIMBRUL DE MEDIU în funcție de mărcile de maşini

De exemplu daca aveti credite neplatite si va trziti cu o hartie acasa cum ca in termen de 15 zile nu achitati datoriile intrati in executare silita, puteti sa va asteptati orcand ca politisti sa va retina actele sau autovehiculul in trafic.

Pana in prezent, creditorii erau nevoiti sa apeleze la detectivii particulari pentru a gasi un vehicul ce facea obiectul unei  executari silite.

Noul cod va simplifica si procedura de achizitie a bunurilor care au fost executate silit, daca nu vor fi recuperate de proprietarii anteriori prin achitarea creantelor. Astfel, bunurile vor fi scoase la vanzare prin intermediul executorilor, care vor publica anunturi atat la sediu, cat si in ziare, reviste, sau pe portalurile de specialitate. In acest fel, cei care doresc sa achizitioneze un bun scos la licitatie o vor putea face intr-un mod mai simplu.

Seful Directiei Rutiere, Lucian Dinita, a declarat, pentru „ring”, care sunt hibele din articolul prezent în noul Cod Rutier. „In lege scrie ca noi retinem certificate de inmatriculare si cartea de identitate a autovehicilului. Dar cine merge cu cartea de identitate a masinii la el? Nici in legea circulatiei nu scrie ca trebuie sa ai cartea la tine”, declara Dinita. Totodata, comisarul-sef a afirmat ca nu intelege implicarea politistilor rutieri in astfel de cazuri. ”Acum este o chestie complet aiurea. Ce caut eu (n.r. – Politia Rutiera) in litigiul asta civil? Cred ca o sa ne ducem si la nasteri, la avorturi, cand ii cade unuia o masea. Pana acum, cand se ducea un executor judecatoresc sa execute silit pe cineva, trebuia sa se deplaseze acolo si politisti care sa asigure ordinea si linistea publica, dar asta este cu totul altceva”, declarat Dinita.

In urma acestei modificari, este de asteptat ca numarul masinilor executate silit sa creasca, pe fondul simplificarii procedurii de executare silita, prin imbunatatirea sistemului de identificare si recuperare a autoturismelor.

Mai puteti citi pe Time TV  la sectiunea Social si: Noul calculator de timbru de mediu 2013. Calculeaza aici taxa auto

Social

Arhiva stiri