Jurnalul romului cu aroma de Puerto Rico si aventura – VIDEO

M-am hotarat sa scriu despre The Rum Diary/Jurnalul romului dupa ce am intrebat cativa colegi de serviciu daca l-au vazut si mi-au spus ca nu. Filmul e din 2011 si mie, personal, mi-a placut la nebunie. L-am vazut deja de vreo doua ori si mi-a placut de fiecare data, mai mult.

jurnalul-romului-time-tv

Daca ai vazut pelicula sau citit cartea, Fear and Loathing in Las Vegas/Teama si dezgust in Las Vegas, clar iti va placea The Rum Diary. E tot cu Johnny Depp, un fan al autorului Hunter S. Thompson, de altfel. Mereu spun ca nu sunt filme pentru fete si prin acest comenatriu nu vreau sa-mi defavorizez suratele sau sa le includ intr-o „oala” roz, cu panglici si iepurasi pufosi de plus. Ma refer la faptul ca filmele bazate pe idei si viziuni ale lui Thompson, nu au nici un strop de romantism sau subiecte care ar atrage atentia majoritatii femeilor.  Totodata, nu e un film pentru barbatii pasionati de actiune, investigatii, crime si explozii.

Jurnalul romului se bazeaza pe experiente reale ale jurnalistului Hunter S. Thompson.  Din ingrendientele principale ale fimului fac parte: un Puerto Rico al anilor 1960, zbuciumat si exploatat la maximum de americani, un jurnalist de presa scrisa, care nu si-a gasit inca un stil si un tel al scrisului, o propunere irezistibila si mult alcool, rom pur, mai exact. Rezultatul? O aventura ciudata, plina de peripetii, cu momente comice savuroase si situatii incurcate, pe fondul careia se contureaza o drama sociala.

jurnalul-romului-paul-kemp-time-tv

Paul Kemp (Johnny Depp) jurnlasit freelancer, aterizatla voia hazardului la un ziar muribund din Puerto Rico,  isi va gasi atat stilul, telul pentru a scrie, cat si iubirea vietii, intr-un loc in care nu s-ar fi asteptat. Camarazi de aventura ii vor fi colegul sau, Sala (Michael Rispoli), un fotograf jurnalist, comic, blazat si relaxat, deja obsinuit cu Puerto Rico si  Moberg (Giovanni Ribisi), un jurnalist ratat din cauza alcoolui, si ajuns o epava.

johnny-depp-jurnalul-romului-time-tv

Comicul nu e unul clasic american, cu faze trase de par sau reactii tipice care sa starneasca rasul. E un umor aparte, un comic de situatie specific lui Thompson, declansat fie de alcool, mahmurela sau droguri, dar intr-un mod foarte ciudat, nu actioneaza ca indemn in a le consuma. Sunt prezentate ca elemente cheie, care provoaca diferite reactii, consecinte si idei.

Il recomand nazdravanului, ludicului si indraznetului din voi, baieti sau fete, care nu are idei preconcepute, care nu ezita si care are suficienta intelepciune sa inteleaga anumite lucruri.

Geanina S.

Citeste pe timetv.ro si:

Argo, povestea celei mai bune idei proaste – VIDEO

O calatorie catre suflet: Viata lui Pi – VIDEO

Social

Arhiva stiri