Dumitru Sechelariu A MURIT la Viena

Dumitru Sechelariu, fost primar al Bacăului şi politician de marcă al PSD, dar şi al PNG, a fost şi preşedinte al echipei FCM Bacău.

Dumitru Sechelariu a fost operat, marţea trecută, la Spitalul Floreasca din Capitală, unde fusese internat din 2 februarie, ca urmare a unor probleme la coloana vertebrală. La scurt timp după intervenţia suferită, Sechelariu a intrat în comă, dar a fost resuscitat, însă starea sa a rămas în continuare gravă. Acesta respira cu ajutorul aparatelor, situaţia lui fiind instabilă şi din cauza bolilor cronice de care suferea.

Fostul primar al Bacăului Dumitru Sechelariu a fost adus la Spitalul Floreasca în 2 februarie, de la Iaşi, unde se afla internat din 31 ianuarie, cu afecţiuni la coloana vertebrală, fiind în imposibilitatea de a se deplasa, potrivit unor surse medicale.

Dumitru-Sechelariu3

În februarie 2010, fostul primar Dumitru Sechelariu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, după ce a suferit un preinfarct. După câteva zile, Dumitru Sechelariu a fost reţinut de procurorii DNA într-un caz de corupţie, în aceeaşi zi făcându-i-se rău şi ajungând la Spitalul Judeţean Bacău, unde a fost internat sub pază.

DUMITRU SECHELARIU, CONTROVERSE IN AFACERI

Dumitru Sechelariu fusese reţinut în cazul directorului SC Transport Public SA Bacău Iuliean Şuţu, acuzat că a oferit unor denunţători bani pentru a interveni pe lângă judecători ai Curţii de Apel Bacău în scopul pronunţării unei sentinţe favorabile în dosarul privind un litigiu comercial. Ulterior, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare a fostul edil băcăuan.

Dumitru Sechelariu a fost primar al Bacăului, din partea PSD, în perioada 1996-2004.

În iunie 2005, fostul primar al Bacăului a fost arestat, fiind cercetat în legătură cu mai multe afaceri referitoare la schimburi şi achiziţii de terenuri, precum şi la atribuirea unor lucrări. Astfel, în perioada februarie 2000 – mai 2004, Consiliul Local Bacău a acceptat 179 de schimburi de teren, suprafaţa totală de care au beneficiat Sechelariu – prin firmele Letea SA, Selena SRL, Deşteptarea SA – şi alte 15 persoane fizice şi juridice fiind de 79.744 de metri pătraţi, primiţi din proprietatea Consiliului Local (CL) Bacău, afimau procurorii anticorupţie.

Din totalul suprafeţei de teren cedate la schimb de CL Bacău (108.299 de metri pătraţi, în valoare de peste 77 miliarde de lei fără a include terenurile pentru care nu există evaluare), Sechelariu şi societăţile comerciale Letea SA, Selena SRL şi Deşteptarea SA – la care acesta era acţionar – au beneficiat de 57.979 de metri pătraţi, valorând aproximativ 40,6 de miliarde de lei, susţineau anchetatorii.

Şi la vremea respectivă, la două zile după ce a fost încarcerat, lui Sechelariu i s-a făcut rău, acuzând dureri puternice în piept şi fiind dus la Spitalul Universitar din Bucureşti.

DUMITRU SECHELARIU, POSIBILE CAUZE ALE MORŢII

Se pare că fumatul excesiv i-a fost fatal omului de fotbal, apropiaţii spunând că acesta obişnuia să fumeze câte 5 pachete în fiecare zi. Familia a încercat să îl ducă la Viena, pentru a avea parte de cea mai bună asitenţă medicală, însă medicii austrieci au refuzat iniţial un eventual transfer din cauza stării precare de sănătate.

În cele din urmă, în cursul acestei săptămâni, omul de afaceri a fost transportat în Capitala Austriei, iar medicii de acolo, după un set de analize făcute înainte de o nouă intervenţie, au decis că aceasta nu se mai justifică, în condiţiile în care rezultatele au fost unele foarte proaste. Practic, specialiştii austrieci i-au transmis familiei lui Sechelariu că lupta este deja pierdută, iar în cursul acestei dimineţi acesta a refuzat să se mai împotrivească destinului tragic.

a precizat realitatea.net

Dumitru-Sechelariu2

Dumitru Sechelariu a fost cercetat în mai multe dosare de corupţie şi s-a certat cu Gigi Becali pentru banii din transferurile unor jucători de la FCM Bacău la Steaua.

De-a lungul vieţii, Dumitru Sechelariu a avut mai multe probleme cu legea.

A fost însă arestat în 2005, fiind cercetat în legătură cu mai multe afaceri privind schimburi şi achiziţii de terenuri, precum şi atribuirea unor lucrări.

Dumitru Sechelariu a primit 58.000 de metri pătraţi, cu o valoare de aproximativ 40 de miliarde de lei.

În 2006 magistraţii au pus sechestru pe o parte din averea lui Dumitru Sechelariu, după ce fostul primar de Bacău nu a putut justifica un miliard de lei.

Mai puteti citi pe Time TV:

Dumitru Sechelariu – fost primar, politician de marcă PSD și PNG, om de fotbal

Gigi Becali, condamnat la trei ani de închisoare

Judecătorii au admis cererea lui Adrian Năstase de eliberare condiţionată

 

Social

Arhiva stiri