Prezentare Renault Clio IV RS

Renault Clio IV RS 200 EDC (numele oficial complet al micii “bestii” produse de francezi) marchează un moment de cotitură în istoria modelului: renunţă la motorul de 2 litri aspirat în favoarea unui propulsor nou, de 1.6 litri, turbo, cuplat la o cutie de viteze cu dublu ambreiaj EDC, cu padele amplasate în spatele volanului. 200 de cai putere şi 240 Nm, viteză maximă de 230 km/h şi o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 6.7 secunde sunt cifrele cheie ale noului model, însă credem că fanii mărcii vor ofta după vechiul motor aspirat.

Renault Clio IV RS 3

Renault s-a aliniat la politica de downsizing a lumii auto din ultima vreme, dar noul RS ar fi putut rămâne foarte bine la motorul aspirat, avid de turaţii înalte, în defavoarea propulsoarelor turbo, de mică cilindree. Senzaţiile sunt complet altele, unice, iar micul hot hatch franţuzesc ar fi fost o pată de culoare în grupul sportivelor de clasă mică. De ajuns însă cu criticile, inginerii de la Renault au păstrat şi câteva dintre “picanteriile” care au făcut din Clio RS unul dintre cele mai apreciate modele din clasă.

Renault Clio IV RS 4

Avem de ales între două opţiuni de şasiuri, Sport sau Cup, versiunea Cup venind în plus cu o suspensie cu 3 mm mai joasă şi 15% mai rigidă, jante din aliaj de 18 inci şi un răspuns mai rapid al direcţiei; de asemenea o contribuţie majoră în manevrabilitatea sporită a noului model o are şi sistemul RS Diff, care foloseşte frânele pentru a simula acţiunea unui diferenţial cu alunecare limitată, şi amortizoarele cu control hidraulic al compresiei în două trepte, o tehnologie folosită de regulă pe maşinile de raliuri.

Renault Clio IV RS 8

Toate modelele Clio RS beneficiază de sistemul RS Drive Control, care include trei moduri de condus: Normal, Sport şi Race. Acestea acţionează asupra parametrilor de funcţionare ai motorului, asupra timpilor de schimbare ai cutiei de viteze, setărilor direcţiei sau ai ESP-ului.

Renault Clio IV RS 11

Sistemul media R-Link are o opţiune specială disponibilă pe noul model, denumită RS Monitor, care poate afişa datele de telemetrie ale maşinii sau un cronometru pentru eventualele ture de circuit. Inginerii de la Renault au mers chiar mai departe, dotând maşina cu un sistem care poate modifica sunetul produs de motor pentru a semăna cu al altor modele, evident din grupul Renault, care pot fi alese dintr-o bază de date. RS Sound Effect îţi dă posibilitatea să alegi între sunetul unui Alpine A110, Clio V6, Nissan GT-R, R8 Gordini sau chiar al unei motociclete. Din păcate sunetul ales nu poate fi reprodus decât în habitaclu.

Renault Clio IV RS este construit în fabrica de la Dieppe, din Franţa, si va fi disponibil la vânzare începând cu sfârşitul lunii martie, cu un preţ de plecare de 24.990 Euro pe piaţa franceză.

Citeşte pe time tv şi:

Prezentare Renault Scenic XMOD

Renault a prezentat Captur, primul său crossover urban

Social

Arhiva stiri