NBA All Star Weekend: concursul de slam-dunk PREVIEW

Oficialii NBA au anunţat cei şase participanţi în concursul de slam-dunk din cadrul All Star Weekend, câte trei din fiecare conferinţă.

Pentru Conferinţa de Est vor participa Gerald Green (Indiana Pacers), Terrence Ross (Toronto Raptors) şi James White (New York Knicks), în timp ce oponenţii lor din Conferinţa de Vest vor fi deţinătorul titlului, Jeremy Evans (Utah Jazz), Kenneth Faried (Nuggets) şi Eric Bledsoe (Los Angeles Clippers).

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Chiar dacă în acest grup de jucători nu regăsim niciun nume mare din NBA, cei şase oferă un „mix” interesant de dunk-uri în forţă şi elegante, acrobaţii, experienţă de veterani şi entuziasmul debutanţilor.

NBA a schimbat şi formatul de desfăşurare a concursului de slam dunk începând cu acest an. Cei trei baschetbalişti din Conferinţa de Est vor lupta împotriva celor din Conferinţa de Vest, pe durata a două runde. Concurentul din Est care adună punctajul cel mai mare va lupta împotriva concurentului din Conferinţa de Vest care a adunat cel mai mare număr de puncte, în runda finală. Campionul va fi decis în urma votului exprimat de fani prin sms, pe Twitter, nba.com sau pe aplicaţiile NBA de pe diferite platforme.

Noul sistem, cu un jucător din Est şi unul din Vest în finală, pare destul de nefericit ales, mai ales că James White şi Gerald Green, ambii din Conferinţa de Est, sunt cei mai buni dunkeri din grup, iar în vechiul format e posibil ca toţi cei trei jucători din Est să fi terminat pe podium. Noi facem şi o predicţie: în finală vor ajunge James White şi Eric Bledsoe, iar campionul concursului Sprite Slam Dunk 2013 va fi James „Flight” White, o legendă vie a diferitelor concursuri de slam-dunk.

Citeşte şi:

Accidentat, Rajon Rondo va pierde restul sezonului din NBA

 

Social

Arhiva stiri