Obama lansează acordul transatlantic global asupra comerţului şi investiţiilor cu UE

Preşedintele american Barack Obama a anunţat lansarea discuţiilor cu privire la un acord transatlantic global asupra comerţului şi investiţiilor cu Uniunea Europeană. Declaraţia a fost făcută în timpul discursului despre starea naţiunii, susţinut în faţa congresului american.

obama_starea_natiunii_time

„În această seară, anunţ că am lansat discuţiile cu privire la un acord transatlantic global asupra comerţului şi investiţiilor cu Uniunea Europeană deoarece un comerţ liber şi echitabil de o parte şi de alta a Atlanticului va susţine milioane de locuri de muncă americane bine plătite”, a declarat preşedintele Statelor Unite.

Obama a făcut mai multe propuneri şi pentru investiţii în infrastructură, energie regenerabilă şi ecudaţie. El a anunţat şi retragerea a 34.000 de militari din Afganistan în următorul an.

obama_starea_natiunii_time_congres_sua

În plus, pentru prima oară în timpul mandatului său ca preşedinte, liderul de la Casa Albă a cerut creşterea salariului minim până în 2015. Un alt subiect spinos pentru americani care a fost atins de preşedinte a fost legislaţia privind controlul armelor.

„Dacă vreţi să votaţi „nu”, este alegerea voastră, însă aceste propuneri merită un vot. Deoarece în două luni de la Newtown, peste 1.000 de zile de naştere, absolviri şi aniversări ne-au fost furate de un glonţ dintr-o armă”, a mai declarat Barack Obama.

obama_starea_natiunii_time_congres_sua 2

Social

Arhiva stiri