Preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea privind indexarea pensiilor

Traian Băsescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 1/2013 pentru modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. Odată cu această promulgare, pensiile vor fi indexate cu 4%.

Traian Basescu

Camera Deputaţilor a adoptat, la sfârşitul lunii ianuarie, ordonanţa de urgenţă 1/2013 pentru modificarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice, care prevede stabilirea valorii punctului de pensie pentru anul 2013 la 762,1 lei. OUG 1/2013 prevede majorarea valorii punctului de pensie cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

Această creştere de 4% este infimă, este doar o gură de aer pentru pensionari. Guvernul ar trebui să găsească posibilităţile unei creşteri mai mari„, a declarat Viorel Copil, preşedintele Federaţiei Pensionarilor, pentru postul de ştiri Antena 3.

Social

Arhiva stiri