Polytron Technologies a lansat primul prototip de smartphone transparent

Oare cei de la Apple raman in urma cu iPhone 6 ? Nu stim exact, dar Polytron Technologies este o compania taiwaneză  ce lucrează la un smartphone transparent care va fi lansat pe piaţă la sfârşitul acestui an, conform reprezentanţilor companiei.

Polytron-smartphone-telefon-transparent-plastic-sticla

Primele smartphone-uri din sticlă vor apărea până la finalul anului 2013, se lauda taiwanezii, care au prezentat prototipul din imaginile de mai jos zilele acestea. Aparatul nu era însă funcţional, fiind doar un prototip in fazele primare. Taiwanezii au spus că nu toate componentele pot fi făcute transparente, însă o mare parte a telefonului va fi, exceptand partea de jos pentru a masca bateria.

In comparatie cu telefoanele inteligente din prezent, care au carcase din plastic sau metal, Polytron propune producătorilor de terminale o sticlă specială prin care circuitele electronice sunt aproape invizibile. Când este oprit,  smartphone-ul transparent arată ca o bucată de plastic, iar când este pornit cristalele lichide lasă lumina să treacă prin ele şi ecranul devine transparent, mai puţin în zonele în care este afişată informaţia.

CEO-ul Polytron a prezentat telefonul concept şi a precizat că produsul final va arăta diferit în sensul că bateria, camera foto şi cardul de memorie vor fi vizibile.

Polytron este o subisidiară a companiei americane Polytronix, care produce ecrane LCD. Alte companii precum Samsung, LG, Fujitsu, au prezentat la rândul lor ecrane transparente, însă doar pentru laptopuri.

Social

Arhiva stiri