Baschetul 3×3 ar putea deveni sport olimpic

Federaţia Internaţională de Baschet a depus la Comitetul Internaţional Olimpic documentaţia necesară pentru ca baschetul 3×3 să devină sport olimpic, începând cu urmatoarea ediţie a jocurilor,  Rio 2016.

Sportarena Streetball 3x3

Proiectul este susţinut de promotori ai competiţiilor de baschet 3×3 din întreaga lume, printre care şi Sport Arena Streetball, singurul campionat de baschet 3×3 din România. Competiţia, organizată începând cu anul 2005 în Universitatea Politehnică Bucureşti, este considerată una dintre cele mai importante din Europa, fapt subliniat de Federaţia Internaţională de Baschet în cadrul congresului care a avut loc la Barcelona, în luna octombrie a anului trecut.

Baschetul 3×3 este printre cele mai practicate sporturi recreaţionale din lume, cu peste 250 de milioane de jucători. În 2012 a fost organizat pentru prima dată un circuit mondial FIBA 3×3 World Tour, care a cuprins cinci turnee Masters şi o finală mondială care s-a disputat în Statele Unite ale Americii, la Miami. Echipa Sport Arena UPB, reprezentata României la turneul din Miami, a încheiat pe locul şase competiţia care a reunit cele mai bune 12 echipe din lume, iar la finalul sezonului patru jucători români s-au regăsit printre primii 15 în ierarhia mondială pentru baschetul 3×3.

Sursa

Citeşte şi:

Povestea lui Angel Santana, cel mai bun jucator de streetball din Romania

Social

Arhiva stiri