Tinerii greci stau cu orele la coadă, pentru un interviu de angajare

greci-tinerii-interviu-angajare-locuri-de-munca-externe-timetv-somaj-salariu

Sute de tineri greci au stat la coadă cu orele pentru a participa la un interviu de angajare într-o prestigioasă companie aeriană din străinătate, Emirates Airline. Cei care vor fi acceptaţi se vor muta peste hotare, în Dubai.

Compania aeriană angajatoare, Emirates Airline, îşi extinde afacerile şi a anunţat că are aproape patru mii de posturi libere în întreaga lume pentru cei care doresc să se angajeze ca însoţitori de bord. Mai mult de jumătate dintre tinerii greci sunt şomeri în urma crizei datoriilor guvernamentale, aşa că oferta companiei aeriene fost luată în considerare chiar şi de cei care nu au mai lucrat în domeniu.

,,Nu am experienţă în acest domeniu, dar cred că nici ceilalţi candidaţi de aici nu au. Fiecare dintre noi, cei care am venit aici, avem profiluri profesionale diferite, aşa că eu cred că toţi avem şansă, în egală măsură.” spune Simone Statatu, studentă la Economie având doar 23 de ani.

greci-tinerii-interviu-angajare-locuri-de-munca-externe-timetv-somaj-salariu

Salariul destul de mare, de aproape două mii de euro pe lună, a atras nu numai tinerii greci, dar şi candidaţi mai în vârstă, care sunt specialişti în alte domenii, dar care doresc să fie plătiţi potrivit aptitudinilor. Din cauza crizei actuale, salariul minim a scăzut în Grecia la doar 586 de euro.

,,E ca o ultimă soluţie, dar din moment ce nu am putut să găsesc de lucru ca arhitect, de ce să nu încerc şi asta? Poate că în viitor o să pot să revin la meseria mea.”, declara Despina Dimitriadu, arhitect şomer având 29 de ani.

Compania aeriană oferă în total 3.800 de locuri în întreaga lume. Până acum a angajat mai mulţi candidaţi din ţările meditareneene afectate de recesiune, precum Spania, Italia şi Grecia, dar a trezit mai puţin interes în zona de nord a continentului european, în ţări cum ar fi Germania.

Binențeles că nici România nu a fost exclusă de pe lista țărilor în care compania aeriană face angajări.

Vești bune pentru persoanele care sunt interesate să obțină un post de însoțitor de bord în cadrul prestigioasei companii aeriene Emirates Airline. Operatorul aerian cu sediul în Dubai continuă colaborarea cu Safe Recruitment, organizând o nouă sesiune de Assesment Days în perioada 9-16 februarie în București și Cluj Napoca.

greci-tinerii-interviu-angajare-locuri-de-munca-externe-timetv-somaj-salariu

Social

Arhiva stiri