Gigi Becali, condamnat la trei ani de închisoare

Gigi Becali a fost condamnat astăzi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru sechestrarea celor care i-au furat maşina, în ianuarie 2009. Decizia instanţei supreme este definitivă şi irevocabilă. În acelaşi dosar Cătălin Zmărăndescu a primit o sentinţă de trei ani de închisoare.

Gigi Becali

Pe 16 octombrie 2009 Gigi Becali a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului ÎCCJ pentru sechestrarea persoanelor suspectate că i-ar fi furat autoturismul. 

Potrivit procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, Ştefan Fănuş Dediu, Cătălin Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu şi Marcel Popa, instigaţi de George Becali, acţionând împreună şi folosind violenţa, au imobilizat trei persoane, pe care le-au transportat, împotriva voinţei lor, într-un local din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, sechestrându-le aproximativ două ore şi supunându-le la suferinţe fizice şi psihice. De asemenea, inculpaţii i-ar fi obligat pe cei trei să scrie declaraţii prin care recunoşteau comiterea unei infracţiuni. „S-a mai reţinut, totodată, faptul că inculpatul Romulus Dumitrescu a acordat sprijin celorlalţi inculpaţi în acţiunea acestora de sechestrare a părţilor vătămate, neluând măsurile legale impuse de calitatea sa de poliţist”, susţin anchetatorii.

Cu câteva zile înainte ca judecătorii să dea verdictul final, Gigi Becali a plecat în Dubai. După aflarea deciziei judecătorilor, într-o intervenţie telefonică la postul România TV, patronul Stelei a declarat: „România nu mai este un loc sigur. Mi-e jenă să vin în ţară, mi-e ruşine şi mi-e jenă de sentimentul pe care îl încerc acum. Este batjocură şi nu accept să fiu batjocorit…Eu nu mai am ce căuta niciodată în ţara aia.” Becali a anunţat şi că demisionează din PNL, că să nu îi facă rău lui Crin Antonescu.

Social

Arhiva stiri