Apar primele telefoane cu sistem de operare Ubuntu

Primele telefoane cu sistem de operare Ubuntu vor fi disponibile începând cu luna octombrie a acestui an, anunţă gsmarena.com.

Foto: gsmarena.com

Foto: gsmarena.com

Informaţia vine de la CEO-ul şi fondatorul companiei Canonical, Mark Shuttleworth. El a precizat faptul că noul sistem de operare va fi disponibil pe o serie largă de pieţe externe, dintre care două foarte importante. Deşi nu le-a specificat, Mark Shuttleworth a recunoscut pentru Wall Street Journal că „America de Nord este o piaţă cheie pentru Ubuntu.”

În plus, conform spuselor lui  Mark Shuttleworth, Ubuntu se pare că a atras atenţia producătorilor de telefoane mobile. Sistemul celor de la Linux va fi disponibil pentru dezvoltatori pe un Samsung Galaxy Nexus, începând cu sfârşitul acestei luni. De altfel, se pare că sud-coreenii de la Samsung au în plan lansarea unor produse cu un alt sistem de operare decât Android.

Deşi momentan sistemele care domină piaţa telefoanelor mobile sunt Android şi iOS, există companii, precum Nokia şi Blackberry, care nu exclud posibilitatea de a lansa smartphone-uri cu sistemul celor de la Canonical. Nokia se regăseşte din ce în ce mai în urma principalilor competitori, după ce ani la rând a fost liderul pieţei telefoanelor mobile. Blackberry a anunţat recent că e posibil să renunţe la piaţa japoneză, după ce vânzările au atins un prag extrem de scăzut, cota de piaţă scăzând la doar 3% în Japonia.

 

Citeşte şi:

Sony Xperia Z, vârful de lance al producătorului japonez

Social

Arhiva stiri