Up-date: Atacatorul cu kalașnikov din Vitan, Proca Vitalie, a fost arestat la Moscova

 atacatorul-cu-kalasnikov-din-vitan-moskova-moldovean-londra-pistol-mitraliera-ak47-makarov-timetv-poza-proca-vitalie

Atacatorul cu kalaşnikov din Vitan, a fost prins și arestat în Moscova.

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a anunţat că bărbatul care a împuşcat în luna noiembrie anul trecut un tânăr cu un pistol mitralieră a fost capturat în Moscova. Acesta are 33 de ani şi este cetăţean moldovean. Autorităţile au anunţat că procedurile de extrădare au fost demarate.

În cursul dupa-amiezii de ieri, la Moscova, a fost localizat și prins principalul suspect în cazul „atacatorul cu kalașnikov din Vitan”, comis pe data de 26 noiembrie, anul trecut, la București.Proca Vitalie se numește, în vârstă de 33 de ani.”, a declarat Petre Tobă, Șeful Poliției Române.

Cetăţeanul moldovean este acuzat de tentativă de omor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Conform anchetatorilor, acesta a venit cu o maşină de teren în spatele unui bloc din cartierul Vitan şi a început să tragă cu pistolul mitralieră AK 47 asupra unui tânăr care îşi parca autoturismul.

Nu a reuşit să-l omoare, astfel că a coborât din maşină şi a tras din nou asupra tânărului, de această dată cu un pistol Makarov, după care s-a făcut nevăzut.

Aceeași persoană este principalul suspect într-un alt caz, petrecut anul trecut la Londra, cu un mod de operare asemanător„, a mai adaugat Șeful Poliției Române.

Petre Tobă făcea referire la tentativa de asasinare a miliardarului rus German Gorbuntsov din 2012. Omul de afaceri, stabilit la Londra, a fost împuşcat cu o armă automată când intra în locuinţa sa (din Londra).

A ajuns în comă la spital.

La momentul respectiv s-a crezut că în spatele asasinatului ar fi o grupare mafiotă, pentru că în 2009 ar fi fost martorul uciderii unui alt bancher.

Alături de specialiştii din România, la capturarea bărbatului au participat poliţişti din Rusia, Italia şi Moldova.

De asemenea, criminaliştii Scotland Yard au jucat un rol important în prinderea cetăţeanului moldovean.

Autorităţile române au demarat procedurile judiciare pentru extradarea acestuia, care urmează să fie finalizate în cursul zilei de astăzi.

Social

Arhiva stiri