Ferrari F12 Berlinetta a fost lansat în România

Banii nu sunt o problemă pentru mulţi români. Dovada: maşinile scumpe lansate în occident ajung imediat în România, ba chiar sunt prezentate de personalităţi ale sporturilor cu motor. În 2012, când vânzările de maşini noi au scăzut cu 20 la sută, mărcile de maşini scumpe au înregistrat creşteri. Veşti bune şi profituri frumoase pentru Ferrari, Infiniti, Lexus, Jaguar, Porsche sau Range Rover. Criza nu se resimte şi în buzunarul bogaţilor din România.

Ferrari F12 Berlinetta

Astăzi, Giancarlo Fisichella a venit la Bucureşti pentru lansarea unei supermaşini: Ferrari F12 Berlinetta. Fisichella, fost pilot de Formula 1, a mai fost în ţara noastră în 2010, tot pentru lansarea unui model al casei din Maranello: Ferrari 458 Italia.

conferinta lansare Ferrari F12 Berlinetta

Până la apariţia succesorului lui Ferrari Enzo, F12 Berlinetta este cel mai puternic şi mai performant model de stradă al constructorului italian de automobile sport şi de lux. Maşina are 740 CP şi o viteză maximă de 340 km/oră, atingând 100 km/oră în 3,1 secunde.  Toată această putere este controlată de frânele carbo-ceramice, iar F12 Berlinetta va beneficia de tehnologia şi cunoştinţele Michelin, fiind echipată cu anvelopele Michelin Pilot Super Sport. În buna tradiţie a mărcii, caroseria celui mai nou Ferrari este semnată de Pininfarina. Preţul de bază în România pentru modelul Ferrari F12 Berlinetta este de 230.000 euro fără TVA.

Importatorul Ferrari pentru ţara noastră, Forza Rossa, a precizat că numărul de unităţi Ferrari alocate României a rămas constant în ultimii ani, iar toate cele 30 de unităţi repartizate în 2012 au fost vândute. Din cele 30 de maşini repartizate în România pentru acest an, o treime vor fi F12 Berlinetta.

Social

Arhiva stiri