Dupa Marea Britanie, si Germania refuza imigrantii romani

imigrantii-romani-respinsi-germania-marea-britanie-timetv-

Dupa campania britanica initiata de anumiti oficiali din Marea Britanie, o alta tara din Uniunea Europeana a avertizat in legatura cu imigrantii romani si bulgari. Orasele din Germania transmitand avertismente ca un flux de imigranti din Romania si Bulgaria i-ar costa scump pe nemti si ar risca „pacea sociala„.

Un raport al Asociatiei Germane a Oraselor arata problemele muncii ilegale si ale copiilor de scoala care sunt incapabili sa vorbeasca limba germana, precum si o crestere a crimei organizate de cand au sosit imigrantii din cele doua cele mai noi tari din Uniunea Europeana, scrie The Telegraph.

Din anul 2006 si pana astazi, Berlin, Hamburg, Dortmund si Hanovra s-au confruntat cu o crestere de sase ori a imigrantilor din cele doua tari, in urma careia imigrantii s-au zbatut sa faca fata in Germania.

Orasele se confrunta cu „importante costuri, ca rezultat al acestei migratii a saraciei„, mai arata raportul.

Municipalitatile germane au cerut cancelarului Angela Merkel sa furnizeze asistenta financiara pentru a-i ajuta sa faca fata tensiunii sub care i-a pus migratia.

Echilibrul social si pacea sociala este extrem de amenintata„, se arata in raport.

Dupa ce vor fi ridicate restrictiile impuse muncitorilor din cele doua tari, in 2014, avertizarea vine in contextul temerilor din Marea Britanie, ca alte zeci de mii de romani si bulgari vor ajunge in aceasta tara in fiecare an.

Un raport al grupului Migration Watch a avertizat, in luna ianuarie, ca pana la 70.000 de imigranti ar putea ajunge in fiecare an in Regatul Unit.

Ion Jinga, ambasadorul roman la Londra, a argumentat ca imigrantii romani vor alege mai degraba tari precum Spania, Italia si Franta, datorita similitudinilor lingvistice.

In anul 2007, o cota anuala a fost impusa Romaniei si Bulgariei, atunci cand cele doua state au aderat la Uniunea Europeana, vizand limitarea numarului de imigranti in Marea Britanie la 25.000 in fiecare an.

Exista deja peste 90.000 de bulgari in Germania, in timp ce imigrantii romani au ajuns la si 159.000, insa, ca si in Marea Britanie, nu li se permite sa munceasca legal pana la 1 ianuarie, decat daca se declara liber profesionisti.

Citeşte şi:

Up-date: Campania românească pe tema imigranților – Mai bine veniți voi în România – VIDEO

Marea Britanie e stresata tare din cauza “romanilor migratori”

SCRIE SI TU! Fa-te auzit si vazut cu Time TV

 

Social

Arhiva stiri