Vanzari auto SH vs masini NOI

Vanzari auto SH vs masini NOI. Piaţa de autoturisme noi se zbate într-o criză profundă, în condiţiile în care românii se feresc fie nu pot să acceseze credite pentru a cumpăra maşini.

piata-auto-in-scadere

Astfel, livrările au scazut anul trecut cu peste 20%, la 72.000 de unităţi. Mai concret, vânzările de autovehicule noi s-au întors la cel mai slab an după 2000, arată datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile.

Pe de altă parte, înmatriculările de autoturisme au crescut cu 37%, la 242.000 de unităţi. La fiecare 3 maşini înmatriculate anul trecut, două au fost automobile rulate.

Reprezentanţii APIA atrag atenţia că importul de maşini second-hand aproape s-a dublat anul trecut. În aceste condiţii, producătorii auto locali speră că noul timbru de mediu va descuraja importul de maşini la mâna a doua. Pe de altă parte, problemele programului Rabla, restrângerea creditării şi limitarea amortizării autorismelor în cazul firmelor vor avea un impact negativ asupra pieţei în acest an.

Pe de alta parte Stroe vice-presedintele Dacia. estimeaza ca cea de-a 11-a schimbare a taxei de auto şi modificarea acesteia într-un timbru de mediu pentru autoturisme va încuraja importurile de maşini vechi şi poluante, în timp ce vânzările de automobile noi vor continua scada.

Citeste si :Noul calculator de timbru de mediu 2013. Calculeaza aici taxa auto

Social

Arhiva stiri