Scoala cu „log in” pentru „cobai”

invatamant-time-tv

Noul ministru al Educatiei, Remus Pricopie, are planuri marete de revolutionare a sistemului educational din Romania. Nimic nou. Cu totii cand ocupa acest fotoliu vin cu idei, planuri noi care transforma fiecare generatie de elevi in cobai.  Ministrul a declarat pentru Realitatea TV, ca doreste ca de anul viitor manualele de hartie sa fie insotite si de instrumente informatice atasate. Potrivit dumnealui, inca nu se va renunta la manualele de hartie, „desi Coreea de Sud a renuntat la ele”.

Tara arde si baba se piaptana. Cam asa au stat lucrurile mereu in sistemul de invatamant. Ca Romania are cel mai mare numar de analfabeti din  Europa, ca exista localitati in care scolile se prabusesc sau ca sunt profesori care obtin note de trecere cu greu, la evaluari, nu se incadreaza in categoria subiecte importante. Hartia e de vina. „Cu siguranta”, noul ministru al Educatiei s-a gandit, de fapt, la o solutie pentru paduri si copacii taiati pentru a face manuale. Gandire eco, nu gluma.

Ma intreb daca pentru acele „instrumente informatice” va plati statul sau se mai pun niste zerouri la fondurile clasei, scolii. Nu m-ar mira, cat am fost la scoala, nu cred ca a fost an in care sa nu platesc pentru zugravirea liceului, termopane, jaluzele, tabla sau banci. Manualele se dau din generatie in generatie, mazgalite, rupte sau roase, iar daca nu-ti convine, ceri bani de la parinti si iti iei unul nou, librariile sunt pline. Oricum, cu instrumentele informatice o sa stea altfel treaba, sunt sigura. Va fi „o chestie cool”, mai ales ca sa-ti iei manualele la scoala e „naspa, frate”, sunt grele, mari, plictisitoare. Aveam colegi care veneau cu un caiet facut sul si pus in buzunarul de la spate al blugilor lasati smechereste. Asa, cu „instrumentele informatice” ale noului ministru, mai merge. Poate chiar vor face orele pe Facebook, v-ati gandit? Mi-e ciuda ca nu stiu daca elevii din Coreea de Sud fac asta, dar daca nu, am fi primii. Gangnam style, nu gluma. Tare, nu?

Totusi, unii dintre elevi au ocupatii si mai importante in timpul orelor. De exemplu, vineri seara, intr-un liceu din Tragul Frumos, doi elevi de clasa a IX-a, au fost surprinsi, facand sex in toaleta scolii. Un alt coleg, saritor, de-altfel, i-a filmat si a postat filmarea pe internet, ca asa se poarta. Nu am sa comentez prea mult pe acest subiect, poate intr-un alt editorial, dar nu pot sa nu ma intreb: incotro?

Geanina S.

Alte articole de acest gen:

Silicoanele, o “imbunatatire” riscanta si total inutila
CNA, sah mat la OTV

 

Social

Arhiva stiri