Silicoanele, o „imbunatatire” riscanta si total inutila

silicoane-time-tv

Silicoanele fac victime, din nou. O femeie de 30 de ani, din Iasi, a ajuns in cursul zilei de joi, in coma la Spitalul Sf. Spiridon, dupa o operatie de marire a sanilor. Pacienta suferise un stop cardio respirator dupa interventia chirurgicala, in unitatea sanitara in care fusese operata. Medicii se straduiesc sa-i mentina functiile vitale si sa afle care este motivul pentru complicatiile suferite. Femeia are sase copii si nu ar fi fost la prima interventie chirurgicala estetica.

Asta e doar unul din cazuri. De cand implanturile mamare au devenit accesibile buzunarelor celor dispuse sa suporte de dragul unui bust mai mare, o operatie si chinurile de dupa, s-au tot auzit despre fel de fel de reactii adverse, complicatii si victime.

Bustul e o trasatura strict feminina, de acord, defineste trupul femeii si il infrumuseteaza. Plus ca e punctul de concentrare principal al privirii barbatilor si femeilor le place sa fie admirate. Chiar si cele care spun ca nu, in sinea lor stiu ca e adevarat.

Nu toate femeile beneficiaza de o mostenire genetica generoasa din acest puncat de vedere, iar corpul lor e construit deja dupa un tipar specific fiecaruia. Sa mai pui acolo unde deja nu e, e exact ca si cum unei minione i-ai oferi o pereche de picioare lungi. Ar fi anormal si exagerat. Da, cu bustul e altfel. Cui ii mai pasa daca se aseaza sau nu bine, sunt acolo la vedere si asta e cel mai important. Consider ca mai degraba s-ar lucra la psihic, in cazurile astea. E cel mai benefic cand te simti bine cu tine, asa cum esti. Sustin ideea de a arata sanatos si de a radia din interior. E greu, unii barbati sunt absurzi si superficiali, complexele sunt usor de gasit, mai ales cand mass media si mai tot ce ne inconjoara musteste de imagini cu asa-zise trupuri perfecte, busturi generoase, ce le place barbatilor, diete extreme, metode nesanatoase de a slabi, pastile, ceaiuri si alte gogosi.

Cred ca de fapt femeile sunt egoiste si predispuse spre a fi indragostite de trupurile lor. Barbatii reflecta cel mai bine asta si mai mult, pluseaza totul prin dorinta. Asa ca de cele mai multe ori, unele femei vor anumite „imbunatatiri”, in primul rand pentru ele, nu pentru barbati. Si totusi sa fie dispuse sa suporte durere, disconfort, obiecte straine in corp, sa isi riste sanatatea si vietile, mi se pare exagerat si inutil.

Cu sani voluminosi sau modesti, picioare scurte sau lungi, fund mare sau mic, depindem de ceea ce se numeste preferinta, iar paleta, din fericire, e larga. Mai bine ne-am concentra asupra altor lucruri care chiar sunt necesare. De curand am citit declaratia castigatorului Premiului Nobel pentru Medicina, in 2011, Robert Edwards si consider ca spune cam tot: „In lumea actuala se investeste de cinci ori mai mult in medicamente pentru virilitatea masculina si silicoane pentru femei, decat in vindecarea bolii Alzheimer. Din aceasta cauza, in cativa ani vom avea batrane cu bustul mare si batrani cu penisul tare. Dar niciunul nu-si va aduce aminte la ce servesc.”

Geanina S.

Social

Arhiva stiri