Au început pregătirile de război în Coreea de Nord

coreea-de-nord-legea-martiala-pregatiri-de-razboi-timetv-

Legea marțială a fost instituită  de regimul stalinist din Coreea de Nord. ordonaand armatei să fie pregătită de război, în contextul pregătirii unui test nuclear, informează cotidianul sud-coreean JoongAng Ilbo, în ediţia electronică.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a emis un decret secret prin care ordonă „finalizarea pregătirilor pentru efectuarea unui test nuclear„, potrivit unei surse citată de publicaţia de la Seul.

Liderul nord-coreenilor, Kim Jong-un, a declarat conform sursei citate

În Coreea de Nord va fi instaurată legea marţială începând din 29 ianuarie, iar comandamentul militar şi toate unităţile trebuie să fie pregătite de război„.

Potrivit sursei, regimul de la Phenian se teme de reacţia Chinei după eventualul test nuclear.

Săptămâna trecută, regimul stalinist de la Phenian a avertizat că va efectua un nou test nuclear şi va lansa rachete, ameninţând direct Statele Unite, după o nouă serie de sancţiuni internaţionale.

Phenianul a fost avertizat de China, principalul susţinător al Coreei de Nord, să îşi tempereze tonul, sugerând o eventuală reducere a ajutorului alimentar şi energetic dacă va fi efectuat un nou test nuclear.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a condamnat testul cu rachetă efectuat în decembrie de Coreea de Nord, extinzând sancţiunile împotriva acestei ţări.

În plus, Statele Unite au introdus pe lista entităţilor vizate de sancţiuni doi oficiali nord-coreeni şi o companie din Hong Kong suspectată de colaborare cu Phenianul pentru proliferarea armelor de distrugere în masă.

Coreea de Sud a comunicat că analizează posibilitatea de a se ralia noilor sancţiuni adoptate de Statele Unite. Phenianul a ameninţat Coreea de Sud cu acţiuni militare dacă va susţine noua serie de sancţiuni internaţionale.

Social

Arhiva stiri