Obama i-a primit pe LeBron James şi Miami Heat la Casa Albă

Preşedintele Barack Obama i-a primit la Casa Albă pe jucătorii echipei Miami Heat, pentru a celebra câştigarea titlului NBA în 2012 de către formaţia din Florida.

Obama Miami Heat la Casa Alba

LeBron James, MVP-ul sezonului regulat şi MVP-ul finalei din 2012, i-a înmânat preşedintelui SUA o minge de baschet cu autografele tuturor componenţilor echipei din Miami. Obama l-a încurajat pe LeBron să ţină şi un mic discurs, spunându-i “e lumea ta!”

Supranumit “King James” şi considerat de majoritatea specialiştilor drept cel mai bun jucător de baschet din lume la ora actuală, LeBron i-a mulţumit lui Barack Obama pentru primirea făcută la Casa Albă şi a continuat discursul într-o notă amuzantă: “Suntem toţi copii din Chicago, Dallas, Michigan, Ohio, South Dakota, Miami şi suntem la Casa Albă acum! Mamă, am reuşit să ajung aici!”

A urmat discursul lui Barack Obama, în care acesta a spus câteva cuvinte despre fiecare jucător al celor de la Miami. Cele 45 de puncte marcate de James în meciul 6 împotriva celor de la Boston Celtics au fost catalogate drept “una dintre cele mai mari performanţe din istoria playoff-ului NBA”. “L-am vazut pe Dwyane Wade, inima şi sufletul acestei echipe, făcând orice pentru victorie, inclusiv să-şi conducă echipa în capace” a mai spus Obama. Preşedintele SUA a glumit pe seama lui Mike Miller, despre care a spus că “de-abia putea să meargă” şi “arăta ca un om bătrân” înainte ca Miller să înscrie 7 coşuri de 3 puncte în meciul 5 al finalei împotriva celor de la Oklahoma City Thunder, iar despre Mario Chalmers a amintit că “şi-a câştigat o poreclă din partea lui Wade pe care nu pot să o reproduc în public”.

Obama, mare fan al baschetului, a terminat discursul felicitând echipa din Miami şi făcând şi o referire către formaţia sa de suflet, Chicago Bulls: “Mentalitatea de grup, de echipă, a făcut diferenţa, i-a pus pe cei de la Heat deasupra restului echipelor. Chiar dacă sunt un pic dezamăgit că Bulls n-au ajuns în finală, vreau să îi felicit pe cei de la Miami Heat pentru câştigarea campionatului.”

Dwyane Wade i-a dăruit lui Barack Obama un echipament de joc al echipei din Miami, cu numărul 44 şi numele preşedintelui american.

Wade Obama Heat Jersey

Social

Arhiva stiri