Contre în PNL: Tăriceanu începe războiul cu Antonescu

Război pe faţă în PNL între Călin Popescu Tăriceanu şi susţinătorii lui Crin Antonescu. Ministrul de interne Radu Stroe şi vicepreşedintele Dan Radu Ruşanu susţin că fostul premier ar trebui exclus din partid. Declaraţiile vin după ce Tăriceanu a cerut alegeri în partid pentru denumirea candidatului pentru Cotroceni.

Calin Popescu Tariceanu

„PNL are responsabilitatea să promoveze un candidat pe a-l înlocui pe Traian Băsescu. Propunerea pe care vreau să o fac este ca în PNL candidatul să fie ales pe baza unui scrutin intern, ca în alte ţări. Alegerile interne vor permite să selectăm dintr-un mănunchi de candidați pe cel mai bun” a declarat Calin Popescu Tăriceanu.

Ca răspuns la cererile fostului premier, unii lideri PNL au cerut deschis excluderea lui Tăriceanu.

„Declaraţiile politice în mod evident fac rău şi aduc un prejudiciu de imagine PNL. Trebuie să mergem până la excluderea din partid a acelor persoane, în cazul de faţă domnul Tăriceanu”, spune vicepreşedintele Dan Radu Ruşanu. „Domnul Tăriceanu nu mai are obiectul muncii şi a început să se joace, precum copiii cu cercul prin curte“, consideră şi Radu Stroe.

Atacul lui Tăriceanu a fost îndreptat împotriva lui Crin Antonescu. Asta, în condiţiile în care preşedintele PNL era candidatul pentru Cotroceni din partea USL. „Nu întotdeauna preşedintele partidului poate să fie aproape de profilul ideal de candidat la preşedinţie, sunt două lucruri care pot să fie diferite” a conchis Tăriceanu.

Fostul lider PNL spune că nu s-a hotărât încă dacă va candida în aceste alegeri interne, însă exclude o candidatură pentru şefia partidului.

Social

Arhiva stiri