Baschetbalistul Bogdan Popa (15 ani) va evolua în Liga Spaniolă de Baschet, ACB

Bogdan Popa, unul dintre cei mai de perspectivă tineri jucători ai Academiei CSU Asesoft, a hotărât să-şi continue cariera în Spania. Pivotul care, la doar 15 ani, măsoară 2,07 metri, a ajuns la o înţelegere cu UCAM Murcia, unde va evolua la una dintre grupele de juniori ale clubului.

Bogdan Popa

Anul 2012 a fost unul excelent pentru baschetbalistul ploieştean. Pe lângă medaliile de bronz obţinute cu echipele sub 16 şi sub 18 ani ale CSS Ploiești, şi convocarea sub tricolor, la grupa sa de vârstă, Bogdan Popa a avut şansa să se antreneze, în vară, alături de campionii de la CSU Asesoft.

Nu doar că a fost monitorizat în România, dar a fost chemat și la un trial în Spania, unde a impresionat numeroase echipe cu talentul și potențialul său. Jucătorul ploieștean a fost adus în Spania de impresarul lui Pau Gasol, iar cele mai bune formații iberice s-au bătut pentru semnătura sa. Deși a avut o ofertă concretă și de la Real Madrid, Bogdan Popa va semna un contract pe 3 ani pentru Murcia, o echipă la care crede că se poate impune în viitorul apropiat. În această decizie a fost sfătuit de familia sa, de impresarul spaniol, dar și de căpitanul Asesoftului, Cătălin Burlacu, un om care îl cunoaște foarte bine.

Social

Arhiva stiri