Knicks si Lakers, cele mai valoroase echipe din NBA

New York Knicks si Los Angeles Lakers sunt cele mai valoroase francize din NBA, conform unui studiu efectuat de compania americana Forbes.

Knicks Lakers

Knicks sunt pe primul loc intre echipele din liga americana de baschet, fiind cotati la 1,1 miliarde de dolari, suma ce reprezinta o crestere de 41% fata de valoarea gruparii din New York in 2012 (780 milioane $). Pe locul doi se afla Los Angeles Lakers, cotati la 1 miliard de dolari, dupa ce valoarea calculata de Forbes in 2012 era de 900 milioane de dolari. Chicago Bulls (800 milioane $), Boston Celtics (730 milioane $) si Dallas Mavericks (685 milioane $) completeaza topul celor mai valoroase echipe din NBA, toate fiind in crestere cu cel putin 30% fata de anul trecut. Pentru comparatie, cele mai slab cotate echipe din liga sunt Atlanta Hawks (316 milioane $), Charlotte Bobcats (315 milioane $) si Milwaukee Bucks (312 milioane $).

In afara cotei de piata, cei de la Forbes au mai indicat si faptul ca doar 15 din cele 30 de echipe din NBA au avut profit in 2012.

Kobe LeBron

Tot compania Forbes a realizat si un top zece al celor mai bine platiti jucatori din NBA, venituri realizate din baschet si alte activitati. Topul este urmatorul:

1. Kobe Bryant

2. LeBron James

3. Derrick Rose

4. Dwyane Wade

5. Kevin Durant

6. Carmelo Anthony

7. Amar’e Stoudamire

8. Dwight Howard

9. Chris Paul

10. Pau Gasol

Cateva remarci legate de acest top: daca primele doua locuri sunt destul de apropiate ca sume castigate (Kobe are un venit total de 59,8 milioane $, LeBron 57,6 milioane $ in total), restul jucatorilor sunt la distanta foarte mare, locul 3, Derrick Rose, avand un castig total in 2012 de 32,4 milioane de dolari. Rose aproape ca isi dubleaza salariul de la Chicago Bulls (16,4 milioane $) cu veniturile din publicitate, mai ales din contractul de sponsorizare semnat cu Adidas (185 milioane $ pe 13 ani). La polul opus se afla Pau Gasol, cu doar 2,5 milioane de dolari venituri din publicitate. Spaniolul este platit insa regeste de Lakers, avand unul dintre cele mai mari salarii din NBA: 19 milioane de dolari.

Social

Arhiva stiri