DAVOS, una dintre cele mai renumite statiuni de schi si snowboard

Initial o staţiune mica si cochetă a schiului, Davos este astazi o adevarata Cetate dedicată sporturilor de iarna. Situat la 1580 de metri altitudine, oraşul este împărţit in două mari zone: Davos Dorf si Davos Platz care, impreuna cu alte cateva sate – Wolfgang, Laret si Glaris – formeaza de fapt Davosul.

davos-statiune-de-schi

Desi are doar 13.000 de locuitori, intreaga capacitate de cazare a statiunii absoarbe anual cam 23.000 de turisti. De fapt, Davos se bazeaza aproape in totalitate pe industria turistică a regiunii, absolut prospera, capabila sa ofere locuri de munca tuturor locuitorilor din canton. Sub aspectul infrastructurii insa, mica localitate din Alpii elvetieni este legata aproape in totalitate de centrul financiar Zurich, unde, de altfel, se afla si cel mai important aeroport, situat la 180 km distanta de Davos. Regiunea Davos a devenit cunoscuta si datorita beneficiilor sale terapeutice: aer curat, bai termale si izvoare cu ape minerale. Dar majoritatea celor ce vin aici sunt atrasi de distractie si de partiile de invidiat.

Davos dispune, în total, de 315 km de partii întreţinute excelent, deservite de 51 de instalatii de transport pe cablu moderne, capabile să transporte 64.000 de persoane pe oră. In plus, are 75 km de trasee de schi fond şi zeci de derdeluşuri pentru saniuş.

Jakobshorn este vârful montan care se înalţă chiar deasupra oraşului iar pârtiile din această zona sunt deservite de 12 instalatii de transport pe cablu. Acesta este locul preferat de snowboarderi, cu multe pârtii special amenajate pentru ei. In plus, te poti bucura de 2 halfpipe, acele structuri care folosesc gravitaţia, unde vedete sunt snowboardul, skateboardul şi schiul. Iar cel din parcul ‘Sunrise’ este de-a dreptul uriaş şi are şi program nocturn.

Daca vrei să experimentezi altceva, alege Rinerhorn. Pârtiile de aici sunt mai blânde iar copii pot să-şi însuşească primele deprinderi în sporturile de iarnă în ‘Parcul Piticilor’. Această zonă este deservită de 7 instalaţii de transport pe cablu, iar sub telegondolă vei descoperi o pistă amenajată special pentru saniuş, cu o lungime de 3,5 km. Chiar daca locul este favorabil, în primul rând, începatorilor, şi ‘expertii’ pot găsi pârtii ideale pentru nivelul lor de pregatire. Tot lângă oraş, chiar vis-a-vis de vârful Jakobshorn, vei mai descoperi trei vârfuri montane renumite. Pârtiile din această zonă sunt diferite ca grade de dificultate şi sunt dispun de 17 instalaţii de transport pe cablu. Poţi urca până la 2.844 metri, de unde, atunci cand este senin, ai cea mai frumoasă panoramă asupra Lacului Davos. Încă un pont: tot în Davos se află o pistă uriaşă de snowtubing şi un loc de joacă pe schiuri destinat copiilor, dotat cu instalatie tip ‘covor magic’. Copii ce au pana in 6 ani au acces gratuit iar adulţii au posibilitatea să încerce un sport nou dar din ce în ce in ce mai popular: airboard-ul.

Aşadar, toate ingredientele unei vacanţe reuşite la Davos, una dintre cele mai faimoase staţiuni de schi din Alpii elveţieni şi printre puţinele locuri în lume care pot oferi o diversitate atât de mare pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Social

Arhiva stiri