Beyonce a făcut playback la ceremonia de învestire a lui Barack Obama VIDEO

Beyonce „nu a cântat live” imnul american la ceremonia de învestire a lui Barack Obama în funcţia de preşedinte al SUA, care a avut loc luni, la Washington, în faţa a sute de mii de persoane, a declarat un oficial al evenimentului, citat de postul de televiziune CNN. Beyonce a fost cea care a decis, duminică, să facă playback, pentru că a ajuns prea târziu ca să mai repete cu orchestra Marinei, a adăugat acelaşi oficial, care a dorit să rămână anonim, informează AFP.

Beyonce Obama

Surse citate de presa americană spun însă că aceasta ar fi extrem de dezamăgită de reacţiile stârnite de interpretarea sa. Beyonce nu crede că a făcut ceva greşit şi este de părere că aceste controverse au distrus frumuseţea a ceea ce trebuia să fie un moment unic. Aceeaşi sursă a mai confirmat pentru USMagazine.com că Beyonce a folosit o înregistrare, dar a explicat că acest lucru este normal pentru un eveniment care a avut loc în aer liber şi a subliniat că artista a cântat live fragmente din imn.

Corpul Marinei americane a confirmat, marţi, că orchestra sa a făcut playback pe imnul care a putut fi auzit, luni, la ceremonia de învestire a lui Barack Obama, fără a putea preciza dacă şi Beyonce a făcut acelaşi lucru. Orchestra Marinei americane s-a folosit de o înregistrare a piesei „Star Spangled Banner”, au explicat reprezentanţii acesteia într-un comunicat. Pentru că orchestra nu a putut repeta cu Beyoncé, „s-a decis că o interpretare live nu era un risc care putea fi asumat la un eveniment atât de important”, se preciza în acelaşi comunicat. În ceea ce priveşte prestaţia lui Beyonce, care a cântat alături de orchestră, în comunicat se spunea că „nimeni dintre muzicieni nu poate indica dacă ea a interpretat live sau a făcut playback”.
Orchestra Marinei a acompaniat în direct aproape toate evenimentele prilejuite de învestirea lui Obama, însă de regulă îşi înregistrează repertoriul înainte, ca măsură de precauţie.

Social

Arhiva stiri