Trei români au fost arestaţi pentru furtul unor tablouri semnate de Picasso, Matisse şi Monet

Trei români, implicaţi în jaful de 300 de milioane de euro, de la muzeul din Roterdam, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Hoţii au furat 7 tablouri de Picasso, Monet şi alţi pictori renumiţi.

Foto: Associated Press

Foto: Associated Press

Românii au fost complici la jaful care a avut loc în octombrie 2012, la un muzeu din Rotterdam, Olanda. Şapte tablouri celebre de Picasso, Monet sau Matisse au fost sustrase din muzeu, puţin după miezul nopţii. La acel jaf autorităţile olandeze au descoperit că au participat şi trei români. Aceştia au fost depistaţi de procurorii DIICOT. Deja judecătoria sectorului 5 a admis arestarea lor preventivă pentru 29 de zile. Ancheta este însă coordonată de autorităţile din Olanda.

Potrivit cotidianului britanic The Guardian, jaful a fost cel mai mare înregistrat în ultimul deceniu în Olanda. Publicaţia precizează că tablourile furate nu au fost găsite deocamdată. Agenţia internaţională Associated Press comentează că hoţii au fost extrem de eficienţi, deşi nu au folosit echipamente sofisticate. Potrivit Associated Press, autorităţile olandeze au dat publicităţii recent imaginile filmate de camerele de securitate în noaptea jafului. Înregistrarea arată doi tineri intrând în muzeu în toiul nopţii şi părăsindu-l după 90 de secunde. Poliţia a ajuns la faţa locului după cinci minute, dar era deja prea târziu.

Social

Arhiva stiri