Daca v-ati speriat de noua taxa auto, calcularea ei s-ar putea sa va dea fiori

Citeste si Forma finală de calcul a timbrului de mediu perceput la înmatricularea maşinilor, avizată de Guvern în data de 20 februarie 2013

Daca v-ati speriat de noua taxa auto, calcularea ei s-ar putea sa va dea fiori. Noua lege pentru inmatricularea masinilor se bazeaza doar pe dioxidul de carbon emis, dar jumatate dintre autoturismele de la noi nu au aceasta valoare trecuta in acte.

CALCULATOR TAXA  AUTO 2013. Click pentru calcul

sau

 

Calculator taxa auto 2013

 

calculator-taxa-auto-timbru-de-mediu-doar-pentru-masini-cu-maxim-8-locuri-emisia-co2-calculata--laborator-calculator-timbru-de-mediu

Pentru a afla cat trebuie sa plateasca, soferii trebuie sa dea 3.000 de lei, la singurul laborator din tara care face testul si care dureaza, atentie, pentru un singur vehicul, cel putin 24 de ore.

Angajatii Registrului Auto Roman, reprezentanta Voluntari, pregatesc o pentru calcularea nivelului de poluare. Vehiculul trebuie sa stea 24 de ore inainte in laborator, pentru aclimatizare.

Testul propriu-zis dureaza doar 20 de minute, timp in care masina trebuie sa ajunga la o viteza de 120 de kilometri pe ora. In toba de esapament este introdusa o teava care trece gazul prin patru aparate.

Aici se testeaza maximum 4 masini pe zi, insa lucrurile se vor schimba. Masinile Non euro, Euro 1, Euro doi si multe dintre cele Euro 3, adica automobilele mai vechi de 2001, nu au aceste date trecute in acte din fabrica. Si cum jumatate din parcul auto din Romania este mai vechi de 2001, oamenii vor fi obligati sa stea la cozi uriase a RAR.

In afara de aglomeratie, problema ar fi pretul: 3.000 de lei pentru motoarele pe benzina si 3.500 pentru cele pe motorina.

Avocatii ii indeamna pe soferi sa atace taxa auto in instanta, chiar si atunci cand se va numi timbru verde.

In prezent exista 80.000 de procese in toata tara. Potrivit avocatilor implicati, aproape trei sferturi dintre ele au sanse de castig.

Social

Arhiva stiri