Testele de inteligenţă Mensa

Testele IQ sunt folosite pe scară largă pentru a măsura nivelul general de inteligenţă mentală. Ele se finalizează prin obţinerea unor punctaje şi pot avea valori bine definite. În lume există chiar şi asociaţii formate pe baza IQ-ului, cum ar fi Mensa, din Oxford, Marea Britanie, fondată în 1946 de Roland Berrill, un avocat australian, și Dr. Lancelot Ware, un om de știință britanic. Scopul a fost de creare a unei organizații apolitice a oamenilor inteligenți, fără să se facă diferențieri sociale, rasiale, religioase sau de altă natură. Mensa este o organizație internațională non-profit a oamenilor cu un IQ mult peste medie, membrii ei clasându-se printre primii 2% la testele de inteligență folosite de organizație. În prezent funcţionează şi o filială în România.

Test Mensa

Asociaţia precizează că testul Mensa nu este înlocuitorul unui test IQ susţinut în cabinetele psihologice acreditate, întrucât nu  este la fel de exact precum unul supravegheat şi poate oferi doar o aproximare a nivelului de inteligenţă, nu o cifră exactă.

Dacă vrei să îţi testezi inteligenţa poţi încerca pe mensa-romania.ro testul Mensa realizat de Etienne Forsstrom, din Suedia. Testul constă în 24 de exerciţii care trebuie să fie rezolvate în 10 minute. Rezultatul este reprezentativ doar pentru persoanele de peste 16 ani.

Mensa oferă în luna ianuarie pe site-ul său şi un test online similar cu cel pe care trebuie să îl treacă persoanele dornice să facă parte din această prestigioasă organizație. Testul de inteligență durează 30 de minute, iar la sfârșit ți se spune dacă ești suficient de deștept pentru a face parte din Mensa. Chiar dacă nu-ți asigură un loc în asociaţie, testul online este o aproximare destul de bună a testelor reale pe care persoanele care vor să facă parte din Mensa trebuie să le treacă.

 

Social

Arhiva stiri