Salonul Auto de la Detroit: prezentare Mercedes CLA

Mercedes a prezentat la Detroit ultima sa creaţie, modelul CLA, versiunea în 3 volume a clasei A. Constructorul german inaugurează o nouă nişă: sedanuri compacte sportive premium, în care va apărea cât de curând şi Audi A3 Sedan.

Noul model va avea ca echipament standard sistemul Collision Prevention Assist, care avertizează şoferul dacă are vreun obstacol în faţă. Dacă optaţi şi pentru Distronic Plus, maşina poate frâna singură, începând cu viteza de 7 km/h. Standard regăsim sistemul start/stop de oprire automată a motorului şi o cutie de viteze manuală cu şase trepte. Tracţiunea integrală permanentă 4Matic şi cutia de viteze automată cu 7 trepte şi dublu ambreiaj sunt şi ele pe lista de opţionale. Mercedes declară că noul sistem 4Matic cântăreşte doar 70 kg, fiind cu 25% mai uşor ca sistemele rivalilor săi. În mod normal tracţiunea este pe roţile faţă, iar dacă sistemul detectează pierderi de aderenţă ale punţii faţă poate transfera spre spate până la 50% din cuplu. În situaţii limită şi pentru foarte scurt timp se poate transfera spre spate până la 90% din cuplu.

Mercedes-Benz CLA

Cu 338 mm mai lung decât clasa A, din care este derivat, CLA măsoară 4,63 m în lungime, 178 m lăţime şi 1,48 m înălţime. Cumpărătorii pot alege între două trenuri de rulare diferite: comfort sau sport. Suspensia sport este mai joasă cu 20 mm pe puntea spate şi cu 15 mm în faţă, comparativ cu versiunea comfort. Coeficientul aerodinamic are o valoare extrem de redusă, de numai 0.22, valoare demnă de un model sport.

La debutul comercializării vor fi disponibile doar trei motorizări. Două sunt pe benzină, CLA 180 (1.6L şi 122 CP) şi CLA 250 (2.0L şi 211 CP), care va fi vârful gamei până la apariţia lui CLA 45 AMG. Singura opţiune diesel este CLA 220 CDI (2.2L şi 170 CP), gama urmând a fi completată ulterior cu o versiune mai slabă, C 200 CDI (2.2L şi 134 CP). Comenzile pentru Mercedes CLA vor putea fi făcute începând cu luna martie, preţurile fiind cam cu 4000EUR mai mari decât versiunile echivalente ale clasei A.

Social

Arhiva stiri