Globurile de Aur 2013 si spuma de pe covorul rosu

Golden-Globes-Time-tv

 

Editia Globurile de Aur de anul acesta nu s-a dezis de la piesa de rezistenta pe care o afiseaza in fiecare an: grandoare. Pe langa faptul ca pe covorul rosu au defilat zeci de actori ultra cunoscuti, multi dintre ei si foarte talentati, de la an la an se incearca o imbogatire a spectacolului, fie prin prezentatori care mai de care mai haiosi, decoruri alese sau un desfasurator indraznet si dinamic.

Zambete largi, priviri languroase, tinute alese si multe blitzuri. Printre toate acestea, ceva emotii, orgolii si invidii, ca altfel n-ar mai fi oameni in industria cinematografica. Ca tot a venit vorba de “spinii” acestei lumi, cel mai bun film, care a primit Globul de Aur anul acesta este ”Argo”, in regia lui Ben Affleck, fapt ce nu l-a bucurat pe Steven Spielberg, regizorul uneia dintre peliculele rivale pentru acest titlu, “Lincoln”. Tot Ben Affleck a plecat acasa si cu Globul de Aur pentru cel mai bun regizor. Bogata seara pentru handsome Ben, nu?

globurile-de-aur-time-tv

Desi a primit cele mai multe nominalizari, “Lincoln” ramane un candidat de temut la mult asteptatele Premii Oscar. Totusi, Daniel Day Lewis a castigat Globul de Aur pentru cea mai buna interpretare. Rolul fostului presedinte american, care inspira si astazi si a ramas in istorie ca o personalitate marcanta atat pentru Statele Unite cat si pentru restul lumii, i s-a potrivit perfect excentricului britanic.

Globurile-de-aur-daniel-day-lewis-time-tv

Eforturile chipesului Hugh Jackman, de a canta si interpreta rolul lui Jean Valjean in muzicalul “Les Miserables “ au fost rasplatite cu premiul pentru cel mai bun actor intr-o comedie sau intr-un muzical.

globurile-de-aur-hugh-jackman-time-tv

In ceea ce priveste competitia intre doamne, roscata Jessica Chastain a fost cea chemata pe scena pentru a primi Globul de Aur cu dedicatia: cea mai buna prestatie feminina in pelicula “Zero Dark Thirty”.

globurile-de -aur-jessica-chastain-time-tv

Nici regizorul Quentin Tarantino nu a plecat acasa cu mana goala. A castigat premiul pentru cel mai bun scenariu pentru proaspatul  sau film, “Django unchained” in care ii putem vedea pe Leonardo di Caprio, Jamie Foxx si versatilul Christoph Waltz, care a primit si el un Glob de Aur pentru cea mai buna prestatie in rol secundar, intr-un regal actoricesc.

globurile-de-aur-quentin-tarantino-time-tv

Si cantareata britanica Adele a castigat un Glob de Aur pentru piesa principala a ultimului film din seria 007 „Skyfall”.

globurile-de-aur-adele-time-tv

La final de seara, tot zambete ceva mai obosite si siluete cu fete care par lipsite de griji si-au perindat pasii pe acelasi covor rosu, batatorit de prea multa grandoare. O data in an sunt decernate Globurile de Aur si numai cativa sunt cei care gusta din sentimentul de a fi ACOLO.

 Geanina Şopron

Social

Arhiva stiri