Dinu Patriciu – de la bogăţie şi putere, la boală, singurătate şi procese de partaj

De la bogăţie şi putere, la boală, singurătate şi procese de partaj. Este povestea omului de afaceri Dinu Patriciu, care în prezent se recuperează într-o clinică din Italia, după o intervenție suferită la ficat.

Nu doar boala îi dă bătăi de cap afaceristului. Băncile vor să-l execute silit pentru a-și recupera datoriile, soția îi cere jumătate din avere iar femeia care i-a stat alături în ultima perioadă pare să-l fi uitat.

Dinu-Patriciu-bolnav-si-singur

Dinu Patriciu

A înființat prima firmă privată de după Revoluție, a făcut parte din fondatorii PNL, a fost ministru şi a ajuns cel mai bogat român. Este povestea, pe scurt a lui Dinu Patriciu.

Cuvântul său a cântărit greu în politică, iar opiniile sale au influențat decizii guvernamentale.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, a fost prieten cu cei mai puternici premieri ai României, Călin Popescu Tăriceanu și Adrian Năstase și l-a deranjat pe președintele jucător Traian Băsescu. A avut mereu replici mușcătoare la adresa clasei politice.

Afacerist, politician de primă linie, în topul bogaţilor, Patriciu a ajuns de nerecunoscut

Specialitatea sa au fost însă mereu banii. Dinu Patriciu a făcut primul milion în primul an după revoluție, iar după vânzarea Rompetrol a devenit cel mai bogat român, cu o avere estimată la 3,4 miliarde de. dolari.

Dinu-Patriciu-bolnav

Dinu Patriciu

Nu au lipsit nici acuzațiile de corupție, dar a făcut o singură zi de închisoare.

În ultimul an, însă, viața magnatului Dinu Patriciu a luat o întorsătură dramatică. Deși Dinu Patriciu a negat vehement că ar avea probleme de sănătate, a suferit, recent, un transplant de ficat.

Dinu-Patriciu-bolnav2

Dinu Patriciu

Ultimele imagini apărute în presă îl surprind pe Dinu Patriciu slăbit și singur. Omul de afaceri ar fi rămas nu doar fără soția care îi cere jumătate din avere, ci și fără Melanie Ann Chen, femeia despre care s-a scris ca are pe mana intreaga sa avere.

În plus, băncile cer executarea silită a lui Dinu Patriciu pentru o datorie de 10 milioane de euro.

Dragoș Săndulache

Social

Arhiva stiri