Buncare din al doilea razboi mondial FOTO

 

buncare-al-doilea-razboi-mondial-europa-timetv-jonathan-andrew

Dupa mai bine de 65 de ani de la terminarea celui de-al doilea razboi mondial, un fotograf olandez a imortalizat zeci de buncare, de pe teritoriul Europei de Nord-Vest.
Jonathan Andrew, are 42 de ani si locuieste in Amsterdam. Fiind un pasionat de istorie, Andrew a ajuns sa faca din zecile de fotografiile cu buncare construite in timpul celui de-al doilea razboi mondial, un proiect cu totul personal.

Ca fotograf incerci sa scoti in evidenta anumite lucruri frumoase sau fascinante pentru tine si ii rogi sa priveasca mai atent, pentru mai mult timp si poate chiar mai de aproape… Nu incerc sa fac o declaratie anti-razboi doar atrag atentia oamenilor, le arat aceste constructii uimitoare, bine ancorate in istorie mai exista inca pe pamanturile batranului continent.” declara Jonathan Andrews.

Seamana mai degraba cu niste stanci uriase, decat cu structuri ridicate de mana omului!
Proiectul sau cu buncare, a inceput in 2009 si de atunci fotograful este pe drumuri, calatorind din Olanda in Belgia, Danemarca, Franta, Suedia si ajungand chiar si in Scotia in incercarea de a surprinde intr-un mod original structura constructiilor ce faceau parte din scutul nazist intitulat Zidul Atlanticului (Atlantic Wall).

Initial am fost fascinat de geometria si forma structurilor si de faptul ca au fost pur si simplu abandonate pe o campie sau pe o plaja” a declarat Andrew pentru The Daily Mail.

Aratau ca si cum inca stateau de paza si nimeni nu le comunicase ca razboiul s-a sfarsit. Odata ce am inceput sa le fotografiez mi-a fost imposibil sa nu fiu atras si miscat de ce reprezentau ele ca si constructii si mai ales de evenimentele la care au fost martore.” subliniaza fotograful olandez.

 

 

Social

Arhiva stiri