Spectacol impresionant oferit de sute de delfini VIDEO

animalele-oceanelor-mamifere-sute-de-delfini-oceanul-pacific-california-timetv

Despre Delfini stim ca sunt cele mai inteligente mamifere marine, ca traiesc in grupuri in toate oceanele lumii dar in mod special in Oceanul Atlantic si in Oceanul Pacific (in special in apele putin adanci din zonele de coasta) si desi isi petrec foarte mult timp in apa au nevoie sa iasa la suprafata pentru a respira.

In video-ul de mai jos putem admira un spectacol impresionant oferit de Delfini in Oceanul Pacific. Sute de delfini si-au facut aparitia in largul coastelor Californiei si au fost surprinsi de turistii care se plimbau cu vaporul in zona.

 Familia Delphinidae este cea mai mare din Ordinul Cetacea.

Delfinii sunt mamifere marine inrudite cu balenele si marsuinii. Exista in jur de 40 de specii de delfini in 17 genuri diferite. Delfinii variaza ca dimensiune de 1.2 metri si in jur de 40 de kilograme (Delfinii Maui) si pot ajunge pana la 9.5 metri si 10 tone (Orca sau Balena Ucigasa).

Corpul lor este alunecos si are culoarea gri. In Oceanul Pacific traiesc si Delfinii Pestriti (patati).

Delfinii sunt animale carnivore, hranindu-se cu peste si calamari. Se hranesc, in deosebi noaptea, cu pesti si cu calmar. Isi folosesc sonarul pentru a descoperi pestii ascunsi in nisip. Delfinii sunt vanatori extraordinari. Pot sa survoleze chiar si apele putin adanci si pot ataca chiar si animalele care stau pe marginea apelor. Cand ataca in haita pastreaza liniste. Sunt iuti si agili. Cand vad mai multi pesti intr-un loc ii aduna in bancuri foarte restranse, dupa care-i inhata unul cate unul.

animalele-oceanelor-mamifere-sute-de-delfini-oceanul-pacific-california-timetv

Delfinii inoata repede ceea ce ii protejeaza de posibilii pradatori. Sunt foarte protectori unii cu ceilalti. In cazul in care sunt atacati de pradatori formeaza manunchiuri de mai multi delfini pentru a se putea apara mai bine. Cand o femela este pe cale sa nasca, pentru a o proteja, ceilalti delfini fac un zid in preajma ei, de jur in prejur.

Delfinii sunt neobisnuit de prietenosi cu oamenii si sunt interesati de actiunile pe care acestia le fac.

Oamneii de stiinta considera ca legatura dintre om si delfin poate creea o punte de comunicare intre noi si lumea de sub ape.

Social

Arhiva stiri