LSRS şi-a desemnat câştigătorii pe 2012

LSRS-liga-studentilor-romani-din-strainatate-2012-premii-premianti-timetv

Pentru al patrulea an consecutiv, LSRS (Liga Studentilor Români din Străinătate) i-a ales pe cei mai buni studenţi şi absolvenţi români care se pregătesc la cele mai prestigioase universităţi din lume.

Cei mai buni studenţi şi absolvenţi români de peste hotare au fost premiaţi.

Din cei 200 de candidaţi înscrişi, Sergiu Paşca a fost ales cel mai bun student român din străinătate în anul 2012. El încearcă să descopere un leac pentru autism, la Facultea de Medicină de la Stanford. Președintele Academiei Române, Ionel Haiduc i-a înmânat marele premiu.

Pentru prima dată, trofeul la categoria ,,Arte” a primit numele regizorului Sergiu Nicolaescu. Premiul a ajuns la Maria Niţulescu, o tânără din Bucureşti, studentă la facultatea de arte din Milano. Actorul George Ivaşcu a urcat pe scenă pentru a-i înmâna personal trofeul.

Arta ne face să vibrăm, arta este de a cultiva frumosul din noi, aceşti tineri fac să vibreze şi inimile noastre.” declara cunoscutul actor, George Ivașcu.

La categoria ,,Studentul Român al Anului din America de Nord„, premiul a fost câştigat de Horia Ştefan Mania, care studiază matematica la prestigioasa Universitate Princeton.

Daca m-aș întoarce în România mi-ar place ceva în mediul privat şi secundar să și predau ceva dacă se poate. Este vorba și de salariu, de ce să nu fim realiști.” declara proaspatul premiant.

Nume importante din cultura şi politica românească, printre care Mircea Geoană, Raed Arafat, Gabriela Szabo, Ecaterina Andronescu şi Emil Hurezeanu au venit să le fie alături celor mai deştepţi tineri din România.

E șansa acestor tineri să apară în fața românilor, în fața României, în fața țării pe care ei o numesc acasă. E foarte important pentru acești tineri să le arătăm că ne pasa de ei.” declara Sebastian Burduja, preşedinte LSRS.

LSRS-liga-studentilor-romani-din-strainatate-2012-premii-premianti-timetv

Un studiu făcut recent de LSRS (Liga Studentilor Români din Străinătate) arată că doar o treime din studenţii plecaţi peste hotare ar vrea să se întoarcă în ţară după terminarea studiilor.

Social

Arhiva stiri