FIFA a decis: Ungaria – România, din preliminariile CM 2014, se joacă fără spectatori

FIFA a anunţat că atât Ungaria, cât şi Bulgaria, au fost sancţionate de forul internaţional, astfel că la următoarele meciuri din preliminariile Cupei Mondiale din Brazilia, de anul viitor, accesul fanilor pe stadioane va fi interzis. Motivul invocat de FIFA este comportamentul rasist al suporterilor celor două naţionale în partidele anterioare. Primul meci pe care naţionala Ungariei îl va disputa pe teren propriu este cel cu România, programat pe 22 martie, în preliminariile CM 2014. După primele patru etape, România ocupă locul trei în grupa D, cu 9 puncte, la egalitate cu Ungaria.

fani echipa nationala a ungariei

Potrivit FIFA, Ungaria a fost sancţionată având în vedere gravitatea incidentelor antisemite de la meciul amical cu Israel, scor 1-1, din august 2012. Suporterii unguri au scandat sloganuri precum „evrei ticăloşi”, „Buchenwald” (referire la un lagăr nazist din Germania) sau „Viva Mussolini”, iar în timpul intonării imnului israelian, „Hatikvah”, sute dintre ei s-au întors cu spatele către teren. De cealaltă parte, suporterii bulgari au imitat nişte maimuţe, gesturi îndreptate către fundaşul danez Patrick Mtiliga, într-un meci din calificări.

Pe lângă decizia de a juca următoarele meciuri cu porţile inchise, Federaţia de la Budapesta a fost amendată de FIFA cu 35 de mii de franci elveţieni, în timp ce Bulgaria a primit o amendă de 40 de mii de franci elveţieni. De menţionat şi faptul că FIFA le-a transmis un ultimatum celor două federaţii, astfel că la următoarea abatere acestea riscă să piardă puncte sau chiar să fie excluse din competiţie.

 

Social

Arhiva stiri