Eleva rănită în tabără la Buşteni a murit, în ciuda încercărilor de resuscitare

Eleva olimpică de 13 ani din Bucureşti care a căzut de la etajul unei vile din Buşteni a încetat din viaţă, marţi seară, la Spitalul Orăşenesc Sinaia, au declarat surse medicale. Ea a fost găsită, marţi dimineaţă, în comă profundă şi şoc hipotermic, după ce a căzut de la etajul unei unităţi de cazare şi a stat mai multe ore în frig. Potrivit România TV, medicii au folosit un târnăcop ca să o scoată din zăpada îngheţată.

fata-cazuta-de-la-etaj-busteni2

Eleva a supravieţuit peste 12 ore din momentul în care a fost găsită căzută în zăpadă de către colegi. Potrivit reprezentanţilor Seviciului de Ambulanţă Prahova, fata a fost găsită în hipotermie severă, temperatura corpului fiind de 19,5 grade si a fost transportată la Spitalul din Sinaia în comă profundă. Timp de mai multe ore inima fetei a bătut susţinută de masajul cardiac extern făcut de medicii de la SMURD şi de cei de la centrul de primiri urgenţe al spitalului.

fata-cazuta-de-la-etaj-busteni

Medicii de la unitatea spitalicească au reuşit să crească temperatura corpului fetei la aproximativ 31 de grade, cu peste zece grade în plus faţă de cât avea fata în momentul în care a fost găsită. Fata urma să fie transportată la o unitate sanitară din Bucureşti în momentul în care transportul nu ar fi prezentat vreun risc pentru viaţa ei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Daniel Radu, a declarat că Poliţia Buşteni a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care eleva de 13 ani a ajuns în comă la spital, cu hipotermie. Anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze, inclusiv pe cea a unei căderi accidentale, dar şi ipoteza tentativei de suicid în cazul elevei.

Fata era elevă în clasa a VII-a la Şcoala nr. 56 „Jose Marti” din Sectorul 2 al Capitalei şi obţinuse medalia de argint la olimpiada naţională de matematică.

Social

Arhiva stiri