Rezultate concurs Transilvania Rookie Fest (World Rookie Tour) VIDEO

 World-Rookie-Tour-etapa-Transilvania-Rookie-Fest-arena-platos-sibiu-romania-2013-wrt-snowboard-snowboarderi

Circuitul mondial World Rookie Tour, cea mai importanta competitie din intreaga lume dedicata snowboarderilor sub 18 ani, a sosit pentru a treia oara in Romania. Prima etapa din acest an a World Rookie Tour organizata in Romania a fost intitulata Transilvania Rookie Fest.

Mai bine de 40 de tineri snowboarderi din 3 tari (Austria, Cehia si Romania) au venit in weekendul ce tocmai a trecut, in Sibiu la Arena Platos pentru cea de-a treia editie a Transilvania Rookie Fest.

World Rookie Tour este o competitie internationala formata din mai multe etape ce se desfasoara in preliminarii pe doua axe din Cehia in Australia si din Chile in Canada, iar marea finala urmeaza sa aiba loc in Austria, la Ischgl. Snowboarderii sub 18 ani sunt impartiti in doua categorii devarsta Rookies (cei nascuti intre 1 ianuarie 1994 si 31 decembrie 1996) si Grooms (cei nascuti dupa data de 1 ianuarie 1997). Ambele sectiuni fiind divizate pe grupe de fete si baieti.

World-Rookie-Tour-etapa-Transilvania-Rookie-Fest-arena-platos-sibiu-romania-2013-wrt-snowboard-snowboarderi
Transilvania Rookie Fest a avut loc, ca si anul trecut, in Fun Park-ul Arena Platoș.

Am creat acest fun-park modern pentru ca vrem sa incurajam freeski-ul si freesnowboarding-ul, discipline extrem de gustate pe partiile din strainatate. Ne bucuram ca putem organiza si a treia editie a acestei competitii, sper ca snowboardul sa devina din ce in ce mai cunoscut si practicat in Romania”, spune Martin Freinademetz, organizatorul competitiei si multiplu campion mondial si european la snowboard.

World-Rookie-Tour-etapa-Transilvania-Rookie-Fest-arena-platos-sibiu-romania-2013-wrt-snowboard-snowboarderi

Transilvania Rookie Fest a inceput vineri, 4 ianuarie, cu inscrierile si sedinta tehnica a competitiei. Sambata, 5 ianuarie, a avut loc concursul propriu zis. Intre orele 10 si 12, concurentii au parcurs cateva serii de antrenament, iar la ora 12 a inceput concursul. Ceremonia de premiere a avut loc dupa ora 17.

Concurentii romani ce au dorit sa se inscrie la Transilvania Rookie Fest au avut nevoie de acordul parintilor sau tutorelui.
Concursul Transilvania Rookie Fest, desfasurat sambata la Arena Platos a fost dominat de austrieci. O singura participanta din Romania a urcat pe podium, la sectiunea Groms girls.

World-Rookie-Tour-etapa-Transilvania-Rookie-Fest-arena-platos-sibiu-romania-2013-wrt-snowboard-snowboarderi

  • Rookie boys

1. Prietl Florian – Austria
2. Reitsamer Simon – Austria
3. Buchacher Christian – Austria
4. Schume Marc – Austria
5. Pajer Miky – Cehia
6. Cirica Vlad – Romania

  • Groms Boys

1. Gscherder Simon – Austria
2. Kaspar Daniel – Cehia
3. Kaufman Moritz – Austria
4. Freinademetz Santiago – Germania
5. Paulicek Adam – Cehia
6. Brza Martin – Cehia
7. Groseanu Mihnea – Romania
8. Barbulescu Victor – Romania
9. Macat Matias – Cehia
10.Jurebie Mihnea – Romania

  • Rookie girls

1. Roffener Brighit – Austria
2. Thurnes Sarah – Austria

  • Groms girls

1. Kreisingerova Adela – Cehia
2. Veselkova Sarah – Cehia
3. Brad Ruxi – Romania
4. Suciu Ella – Romania


Ocupantii locurilor I la sectiunile Rookie si Groms Boys si Ruxi Brad, singura romanca de pe podium, au castigat cate o invitatie all-inclusive la finala World Rookie Tour ce va avea loc la Ischgl, in Austria.

Restul participantilor clasati pe podium s-au calificat automat in aceasta finala.

Toate datele de desfasurare ale seriilor preliminare pentru calificarea in Volkl World Rookie Finals le puteti vedea mai jos pe afisul celui mai important concurs din 2013 pentru tinerii snowboarderi sub 18 ani ce pot deveni profesionisti.

timetv-snowboard-date-concurs

 

Social

Arhiva stiri