„Kings on Ice” la Bucureşti pe 30 martie. Iată ce mari campioni ne vor încânta alături de Edvin Marton şi Evgeni Plushenko

Potrivit unui comunicat remis Mediafax de organizatori, gala aniversară „Kings On Ice” va reuni la Bucureşti, pe muzica celebrului violonist Edvin Marton, campioni mondiali ai patinajului artistic contemporan, primele nume confirmate, alături de regele de necontestat al patinajului artistic Evgeni Plushenko, fiind celebrii Irina Slutskaya, Johnny Weir şi Brian Joubert. Spectacolul „Kings on Ice” va avea loc pe 30 martie, la Patinoarul „Mihai Flamaropol” din Bucureşti, şi va prezenta unele dintre cele mai impresionante programe de patinaj artistic din lume.
Kings On Ice 2013

Una dintre cele mai iubite şi premiate patinatoare ale tuturor timpurilor, Irina Slutskaya va sosi pentru prima dată în România, la gala „Kings On Ice” din acest an. Cu un palmares impresionant, ce include două medalii la campionate mondiale, şapte titluri la campionatele europene, două medalii olimpice, precum şi multe alte trofee la activ, Irina Slutskaya este o figură emblematică în istoria patinajului. Aceasta a devenit cunoscută în lumea întreagă în anul 1996, când, la vârsta de 16 ani, a câştigat primul titlu, la Campionatul European de la Sofia. Patinatoarea s-a remarcat printr-un stil original, dezvoltat de-a lungul anilor, ce a dus la realizarea dublei piruete Biellmann cu schimbare de picior, mişcare pe care a inventat-o. Ambasadoare a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, Slutskaya este considerată regina patinajului în Rusia, câştigătoare de neegalat a campionatului naţional din ţara natală. Sportiva şi-a dedicat foarte mult timp implicării în numeroase proiecte educative şi sociale, performanţă ce i-a adus în 2006 titlul de Femeia Atletă a anului, iar în 2007 ordinul de onoare oferit de preşedintele Rusiei pentru contribuţia adusă sportului şi educaţiei fizice. Mai mult decât atât, Slutskaya este cunoscută şi pentru apariţiile în peste 16 filme documentare despre arta patinajului.
La cea de-a cincea ediţie „Kings On Ice” de la Bucureşti va fi prezent, în premieră, şi patinatorul american Johnny Weir. Acesta a debutat în anul 1996, la campionatele pentru juniori, unde timp de aproape cinci ani a câştigat numeroase premii şi medalii. Afirmându-se încă de la început ca un strălucit artist al patinajului, Weir a obţinut titlul de cel mai bun patinator din lume la secţiunea pentru juniori din anul 2001. De două ori medaliat al jocurilor olimpice, patinatorul are la activ şi premiul Cupa Chinei şi a Rusiei în sezonul 2007-2008, fiind în acelaşi timp şi unul dintre puţinii sportivi din lume medaliat la fiecare ediţie a celebrelor Grand Prix. Numit în 2010 de cunoscuta revistă Skating Magazine „patinatorul anului”, Weir este apreciat nu doar pentru rezultatele remarcabile în sfera patinajului artistic, ci şi pentru stilul său nonconformist şi implicarea în lumea modei.
Celor doi patinatori li se va alătura şi îndrăgitul Brian Joubert. Celebrul sportiv a devenit un nume reprezentativ pentru patinajul artistic din Franţa şi nu numai, clasându-se pe primul loc în competiţia masculină a Campionatelor Mondiale de patinaj artistic de la Tokyo din 2007. El a câştigat atunci aprecierea absolută a publicului şi în special a susţinătorilor francezi, aducând ţării natale o medalie de aur într-o competiţie mondială după o pauză de 42 de ani. Cu şapte medalii de aur câştigate la campionatul naţional din Franţa (2003 – 2008, 2011), presa internaţională l-a declarat în repetate rânduri drept „regele francez” al patinajului artistic, tânărul sportiv trecându-şi în palmares şi titlul de campion european, în 2004, 2007 şi 2009. Cariera sa cuprinde numeroase alte medalii şi distincţii la diferite competiţii internaţionale, fiind totodată unul dintre cei mai carismatici reprezentanţi ai acestui sport.

Alături de cei mai buni patinatori ai momentului, la gala „Kings On Ice” vor participa regele de necontestat al patinajului spectaculos, Evgeni Plushenko, dar şi binecunoscutul violonist Edvin Marton. Astfel, ediţia „Kings on Ice” din acest an va continua tradiţia inaugurată în 2007 şi promite publicului român un nou spectacol impresionant de acrobaţii şi dans pe gheaţă, mai multe detalii despre întreaga distribuţie a show-ului de la Bucureşti urmând a fi anunţate în perioada următoare.
Edvin Marton Evgeni Plushenko
Biletele pentru ediţia „Kings On Ice” 2013 sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria „Mihai Eminescu”, Sala Palatului şi online, pe www.myticket.ro, şi au preţuri cuprinse între 100 şi 400 de lei.

Social

Arhiva stiri