Vezi ce spune PRESA STRĂINĂ despre bâlciul incinerării lui SERGIU NICOLAESCU

Agenţiile internaţionale de presă reflectă asupra decesului lui Sergiu Nicolaescu, subliniind multiplele faţete ale personalităţii sale – regizor, scenarist, actor, realizator de producţii de referinţă şi unul dintre cei mai activi cineaşti la nivel mondial, dar şi implicarea sa în politică, în calitate de senator, fără a ocoli chestiunile controversate din biografia sa.

testamentul-lui-sergiu-nicolaescu

Agenţiile de presă sunt unanime în aprecierea că Sergiu Nicolaescu a fost cel mai bine cunoscut pentru filmele sale istorice, pentru care a primit recunoaştere internaţională.

Revista online europeană cafebabel.com îl descrie pe Sergiu Nicolaescu drept un „Charlton Heston sau un Clint Eastwood român, chiar dacă acesta a fost un regizor cu orientare de stânga”.

 

Presa straina abordeaza şi scandalul legat de incinerarea regizorului.

Decizia regizorului român Sergiu Nicolaescu de a fi incinerat după moarte a provocat un val de indignare în România, remarcă agenția de presă France Presse. Biserica ortodoxă a refuzat ceremonia religioasă la incinerare, apreciind că „incinerarea este o practică ne-creștină”, iar posturile de televiziune nu mai contenesc în a difuza dezbateri pe această temă, scrie agenția franceză.

„Zeci de admiratori s-au prezentat în fața crematoriului din București unde regizorul a fost incinerat, cu onoruri militare, urlând „Rușine!”, în momentul în care soția regizorului ieșea din crematoriu”, relatează AFP.

Sursa

 

Social

Arhiva stiri