Grand Arena Mall Bucureşti a intrat în insolvenţă

Mallul Grand Arena, construit de dezvoltatorul Euroinvest Intermed, a intrat în insolvenţă la cererea a trei creditori.

Grand-Arena Mall Bucuresti

Firmele Arcon Constructions, Climatehnic  şi CZ&K au cerut intrarea în insolvenţă a firmei Euroinvest Intermed, cerere acceptată de Tribunalul Bucureşti  pe 20 decembrie 2012. Mallul Grand Arena a fost deschis în martie 2009, fiind la aceea vreme cel mai scump mall din Capitală, cu o investiţie de 187 milioane de euro.

Mallul, cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 mp, dispusă pe două nivele, trebuia să aibă 180 de magazine, însă a fost deschis cu doar 80 de magazine. Încet, încet, retailerii au început să părăsească mallul cu scandal. În martie 2010, la un an de la deschiderea centrului comercial, peste 25 de retaileri au reziliat contractul cu proprietarul mallului. Retailerii acuzau la acea vreme proprietarii mallului că le-a confiscat marfa.

La sfârşitul anului 2011, Euroinvest Intermed a piedut un proces de un milion de euro cu firma de consultanţă Cegis, cea care s-a ocupat de închirierea spaţiilor pentru magazine din proiect, inainte ca mallul să fie deschis. Motivul pentru care cele două companii au ajuns la proces a fost neplata către Cegis pentru închirierea a 127 de spaţii, inclusiv pentru aducerea retailerului Carrefour.

Social

Arhiva stiri