Taraful Cleante și Diana Matei – o echipă care a făcut senzație de Revelion / VIDEO

Taraful Cleante și Diana Matei au ridicat sala în picioare! Cum ne-a obișnuit în fiecare an, Taraful Cleante a făcut senzație în rândul petrecăreților.

marian-cleante

Marian Cleante din Taraful Cleante

Chiar dacă evenimentul a avut loc într-un „Bârlog al Lupilor„, atmosfera a fost încinsă la maxim de componenții formației.

În vreme ce Marian Cleante a impresionat toată suflarea cu show-ul la vioară, chiar a făcut minunății cu acel banal instrument, naistul formației a dat naiul pe o sticlă… da, da, a cântat la sticlă!

TARAFUL CLEANTE VIDEO REVELION:

Și nu vă imaginați că a fost o încercare timidă, pentru că momentul a fost de senzație. Omul chiar se pricepe. Unde mai pui că toată noaptea au curs transpirațiile pe Fane Dumitrache, unul dintre soliștii formației.

La fel de implicat a cântat toată noaptea, de la romanțe la hore și sârbe. Pasiunea contează, spune el, și s-a dovedit a fi adevarăt.

diana-matei

Diana Matei și Taraful Cleante de revelion

Tot pe brânci a muncit și restul tarafului, de la percuționist la contrabasist.

Senzația serii a venit odată cu intrarea spectaculoasă în scenă a solistei Diana Matei, o voce de excepție, care a cucerit o lume întreagă prin locul I obținut la Festivalul Internațional de la Veneția, “Voce senza confini”.

Succesul cunoscut de interpreții și soliștii ce formează Taraful Cleante se datorează în primul rând multitudinii de genuri muzicale abordate, de la muzica lăutărească tradițională, pop-dance, café concert, la cover-uri ale unor piese celebre.

taraful-cleante-clape

Taraful Cleante

Așa se face că Diana Matei a fost cireașa de pe tort și a însuflețit petrecerea cu un program de muzică țigănească și cu nenumărate cover-uri.

Atmosfera s-a transformat rapid într-un adevărat spectacol de muzică, dans și culoare și nici un invitat nu a rămas insensibil la măiestria componenților Tarafului Cleante.

O veritabilă legendă a muzicii lautărești de calitate, Taraful Cleante este, fără urmă de îndoială, un izvor de măiestrie, voie bună și creație.

Numele tarafului este pus în cinstea marelui violonist Cleante, fost colaborator al Orchestrei Barbu Lăutaru din București.

Talentul său muzical a fost moștenit de fiul său, Marian Cleante, care a pus bazele Tarafului Cleante.

Își dorește să păstreze mereu veșnică amintirea tatălui său și să valorifice tezaurul muzical de mare excepție lăsat de talentatul violonist.

Dragoș Săndulache

Social

Arhiva stiri